Geen EDE maar ADE: 7 x hier moet je heen tijdens het Amsterdam Dance Event

Deze week vindt het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld plaats: het Amsterdam Dance Event, oftewel ADE.  Van 17 tot 21 oktober is onze hoofdstad een feest op formaat. Op 140 locaties in Amsterdam treden meer dan 2.500 duizend artiesten op. En zeg nou zelf, dat klinkt ècht niet verkeerd. 

En omdat er zo ontzettend veel shows zijn, heeft AdRem Online een lijstje gemaakt van shows je niet mag missen tijdens ADE. Graag gedaan. Ben jij klaar voor een goed feestje?

1. Felebration

Zaterdag 20 oktober
19:30 – 05:00 uur
Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam

In Paradiso-Noord vind je op zaterdag Afrikaanse muziek. Op het programma staat ‘African Soul Power’, Basa Basa, Bixiga 70 en Nihiloxica. De laatstgenoemde band bevat zes percussionisten uit Uganda. De hypnotiserende muziekgeluiden doen denken aan krautrock.

2. Radio 538

Vrijdag 19 oktober
06:00 – 23:59 uur
538DJ Hotel / Wibautstraat 129, Amsterdam / vrij entree

Radio 538 zal live uitzenden vanaf deze locatie. En het toffe is, jij kunt ein-de-lijk eens kijken hoe dat er aan toegaat, zo’n live-uitzending. In de ochtend kun je je bakkie pleur drinken en in de middag of avond proost jij met de dj’s met een gin-tonic. CHEERS!

3. Elrow Festival

Zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober
Uitverkocht (Ticketswap?)
NSDM-werf, Kromhouthallen

Het Spaanse Elrow Festival is mega populair: de kaarten waren twee jaar geleden binnen no-time uitverkocht. Tijdens ADE is het festival terug op de NSDM-werf. Het festival staat bekend om de kleurrijke vertoning en de thema’s; zo dans je bijvoorbeeld in een nagemaakte Taj Mahal (!). Dit jaar waan je je in een raadselachtige Chinese Bazaar. Helaas is dit event al helemaal uitverkocht, maar niet getreurd: er bestaat ook nog zoiets als Ticketswap. Zo kun jij (met een beetje geluk) nog een ticket voor dit gewilde event bemachtigen.

4. DGTL

Donderdag, vrijdag, zaterdag
22:00 – 07:00 uur
Scheepsbouwloods, Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam

Dit is een te gek feest voor de échte technoliefhebber met de beste artiesten. DGTL organiseert al meer dan vijf jaar feesten en groeit hard. Ze weten het altijd nèt even anders te doen. Vorig jaar bijvoorbeeld: toen wilden ze techno en duurzaamheid samen brengen en het eerste circulaire festival ter wereld zijn. Dit jaar zijn onder meer Jef Mills, Nina Kraviz en Bonobo bij DGTL te horen.

dance

5. Mystic Garden Festival

Zaterdag 20 oktober
11:00 – 23:00 uur
Havenpark, Wethouder van Essenweg 1, Amsterdam

Niet alleen Elrow Festival keert terug op ADE, maar ook het sprookjesachtige Mystic Garden Festival. Dit jaar werken ze samen met het rauwe Dockyard festival, en da’s top, want daardoor kun jij twaalf (!) uur lang non-stop dansen. En ja, dan moet de programmering ook wel ellenlang zijn. Je kunt onder meer acts als Paco Osuna, Sven Väth, Ben Sims en Len Faki verwachten.

6. Jonas Blue 

Vrijdag 19 oktober
21:30 – 23:30 uur
Gratis entree voor ADE kaarthouders (beperkt)
538DJ Hotel, Wibautstraat 129, Amsterdam

Jonas Blue (bekend van de hit Perfect Strangers) geeft tijdens ADE een dj-set bij het 538DJ Hotel.

7. Fit op de dansvloer

Zondag 21 0ktober
Gustav, Amsterdam

Na al het dansen en de ADE-pret kun je zondag herstellen bij boetiekgym Gustav. Zij geven op zondag een speciale ADE kickboksles. Na het zweten en zwoegen kun je heerlijke bloody mary’s drinken. Top idee.

Kleinste dansvloer

Tijdens ADE rijdt er een kleine partycamper rond voor iedereen die ADE even net op een andere manier wilt beleven. De bus heeft een heuse hotline waar je jouw locatie naartoe kunt appen, en wie weet stopt-ie dan wel bij jou. Bijvoorbeeld bij het studentenhuis van je vrienden, zodat jullie even warm kunnen draaien voordat jullie op stap gaan. Marnix Eykhout, eigenaar van de camper laat aan de Telegraaf weten dat er op de allerkleinste dansvloer maar één regel geldt: “Lekker dansen”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.