Vijf kersttoetjes op een rij

Waar je normaal misschien naar een restaurant ging of met de familie afsprak dat iedereen ‘een hapje’ mee zou nemen, is de kans groot dat je zelf iets zult moeten regelen voor je quarantaine-kerstdiner. Omdat een toetje de avond ‘maakt of kraakt’, hier een lijstje met, je raadt het al, de beste kerstdesserts. In twee categorieën: ‘zelf maken’, en speciaal voor sommige drukke studenten de categorie: ‘zelf kopen’.

Zelf maken: Tiramisu
Natuurlijk kun je in de winkel een bak kant en klare tiramisu kopen, maar wedden dat zelfgemaakte tiramisu tien keer zo lekker is? Ga aan de slag met lange vingers, slagroom, mascarpone en een likeur of vruchtensapje naar keuze om dit heerlijke dessert te maken. Nog een tip: knip een kerstboomvormpje uit een papiertje, leg deze op de tiramisu en strooi daarover de cacaopoeder. Haal het papiertje weg, en een mooi kerstpatroon is verschenen op je toetje!

Zelf kopen: Oliebollen!
Ik hoor je denken: oliebollen als toetje? Met kerst? Ja, waarom niet! Iedereen houdt van oliebollen en je hebt ze zo gekocht. Oliebollen zelf bakken kan natuurlijk ook, maar ik snap dat je niet wilt dat je huis acht dagen naar zoetige frituurlucht stinkt. Koop een zakje oliebollen, bestrooi ze met een dikke laag poedersuiker en presenteer ze als een soort gekke variatie op kerstballen.

Zelf maken: Mini-trifle
Weet je wat mini-trifles zijn? Een glas gevuld met allerlei lagen, van verkruimelde koekjes en fruit tot slagroom en chocolademousse! Een lekker van-alles-wat-dessert dus! Wanneer je een trifle maakt in een doorzichtig glas, geeft dit een prachtig effect en je kunt het zo bont of simpel maken zoals je zelf wilt. Kijk wat je in huis hebt, gooi er wat verdwaalde pepernoten in en open dat eeuwig-ongebruikte blikje ananas.

Zelf kopen: Mona-pudding-toetjes!
Je kent ze wel: puddingtoetjes van Mona waarbij je die deksel er heel satisfying van kan afhalen. Om een soort dessertschaal te maken kun je drie of vier van die puddingen kopen en een beetje decoreren met wat koekjes/snoepjes/kerstversiering. Een best wel geschikt toetje, gemaakt in een handomdraai!

Zelf maken: Chocoladetaart!
De klassieker: een chocoladetaart. Al is het misschien wat heftig voor na een zwaar kerstdiner, hebben de meeste mensen nog wel een speciaal plekje in hun maag (en in hun hart) voor chocolade. Duik ’s middags de keuken in, bak een goeie chocoladetaart en regel voor de finishing touch ook wat vanille-ijs en slagroom.

One reply on “ Vijf kersttoetjes op een rij ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.