Vier tips voor een fijne Kerst voor iedereen

Kerst. Het komt er weer aan. De dagen die in de eerste plaats draaien om Jezus die uit liefde voor de ander naar de aarde kwam. Daarnaast ook dagen van gezelligheid, lichtjes en liefde. Voor de meeste dan.

Ook dit jaar zijn er weer mensen alleen. Zonder familie, vrienden of kerk. Zonder haardvuurtje en chocolademelk. Zonder lichtjes en een kerstboom. Zonder blije kinderstemmen en kerststollen. Zonder het Evangelie van Jezus Christus. Of niet? Niet als jij en ik hier verandering in brengen.

Als we herdenken dat het Jezus was die puur uit liefde voor de ander alles verliet wat Hij had en naar de aarde kwam, is het misschien mooi om juist met Kerst ook een beetje liefde aan de ander te tonen. En hoe doen we dat? Vier tips…

 1. Nodig iemand uit
  Het spreekwoord luid: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.” Waarom zou je er eigenlijk niet voor kiezen om iemand uit te nodigen voor je kerkdienst of maaltijd? Op deze manier is iemand in ieder geval niet alleen.
 2. Stuur een kaartje
  Een van de leukste manieren om thuis te komen is terwijl er persoonlijke post voor jou op de mat ligt. Waarom niet zelf een kaartje sturen?
 3. Bel iemand op
  Je kunt natuurlijk iemand een appje sturen om te vragen hoe het gaat, maar een belletje is zoveel leuker en diepgaander!
 4. Ontdek je creativiteit voor de ander
  Neem een lied op, schrijf een gedicht of knutsel iets origineels. Een cadeautje met persoonlijke aandacht doet zoveel goeds!

Ik hoop dat je weer vooruit kan voor deze Kerst, zodat het Kerstfeest ook in 2022 een feest van liefde is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.