Tips voor een onvergetelijke zomervakantie!

Het jaar 2020: corona, corona, corona. Je zult dit gekke jaar nooit vergeten. Inmiddels staat de zomervakantie voor de deur en dit zorgt bij veel mensen voor gemengde gevoelens, zoals de gedachte: “Alles is anders deze zomer.” Hier een lijstje met tips om te zorgen dat jouw zomervakantie onvergetelijk wordt. Niet door corona, maar door alle leuke dingen die je kunt en gaat doen!

Denk aan alles wat je wel kunt doen

Allereerst, ga niet bij de pakken neerzitten. Misschien gaat je festival, je vakantie of je evenement niet door, maar denk ook aan alles wat je wél kunt doen. Een terrasje pakken met vrienden kan weer, een dagje naar het strand of naar het pretpark ook. Als je gezond bent, sta daar dan eens uitgebreid bij stil. Je hebt meer zegeningen dan je denkt!

Niet op vakantie? KOPEN, KOPEN, KOPEN.

Wanneer je dit jaar niet op vakantie gaat, is de kans groot dat je flink wat geld overhoudt. Geld dat je eigenlijk in het hotel op Ibiza wilde stoppen, kun je nu gebruiken om spullen te kopen! Heel cliché, maar van die spullen kun je nog jaren plezier hebben. Koop bijvoorbeeld eens een écht leuk gezelschapsspel, een spelcomputer of een opblaasbaar zwembad voor in de tuin.

Planning

Je zult niet elke dag een restaurant bezoeken of een leuk dagje uit kunnen, dan is je vakantiegeld wel héél snel op. Plan daarom vooraf een aantal highlights zodat je daar naar kunt uitkijken! Maak een overzicht en zorg voor een gevarieerde en leuke planning. Als je leuke dingen in het vooruitzicht hebt, voel je je ook blijer!

Creatief thuiszitten

Thuiszitten heeft voor veel mensen een negatieve lading, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Met wat creatieve ideeën zorg je dat het geen moment saai hoeft te zijn thuis, zeker tijdens heerlijke zomeravonden. Maak een thuisbioscoop, rooster marshmellows boven een  vuur, bak een bruidstaart terwijl je niet gaat trouwen of ga oppassen op de hond van je oom.

Doe iets wat je normaal NOOIT zou doen

En dan heb ik het niet over het beroven van een bank of inbreken tijdens het NOS Journaal. Nee, start bijvoorbeeld ineens een bouwproject met hout. Of ga schilderen, huur een wielrenfiets en ga wielrennen, of schrijf een BOEK. Blijf een hele nacht op om te filosoferen over het leven, ga op anderhalve-meter bezoek bij de buren die je eigenlijk nooit spreekt of leer Spaans via een gratis taalcurus. Denk bij deze projectjes niet bij voorbaat ‘ik kan het niet’, want het is juist leuk om een beetje te stuntelen en dan steeds beter te worden in iets!

Hopelijk wordt jouw Summer of 2020 een heerlijke tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.