Tips tegen je najaarsdip!

Persoonlijk denk ik dat veel mensen hier mee te maken krijgen: je hebt een heerlijke zomer gehad waar je elke avond net íets te veel cocktails naar binnen gewerkt hebt, het tot laat licht was en je zonder jas in het park liep. Nu het najaar begonnen is, het sneller donker is en alweer behoorlijk fris is komt onze grote vriend om de hoek kijken: de najaarsdip! Ik heb vijf tips voor je om de strijd aan te gaan met deze makker.

 

  1. Wandelen

Het kost misschien even voordat je je ertoe gezet hebt, maar wandelen is een perfect medicijn tegen je najaarsdip. Even je hoofd legen, weliswaar met een sjaal om door het bos lopen maar het is heerlijk ontspannend! Probeer niet te lang achter elkaar binnen te zitten, en dus met regelmaat even te lopen.

  1. Boek een vakantie!

Het hoeft niet bakken met geld te kosten, maar kan wel heel erg ‘dipverminderend’ werken: een korte vakantie! Boek een goedkoop AirBnB’tje aan het strand of het bos, en kom even helemaal tot rust. Geniet van de mooie dingen in het leven, schenk een drankje in voor jezelf en wees dankbaar!

  1. Daglichtlamp

Deze tool is gewoon ontzettend handig. Een daglichtlamp heeft een hoge lichtsterkte, die wordt uitgedrukt in lux. De meeste daglichtlampen stralen zo’n 10.000 lux uit op 10 cm afstand. Het heldere licht is vergelijkbaar met natuurlijk licht van buiten en helpt om het gebrek aan zonlicht te compenseren. Bij (vrijwel) dagelijks gebruik merk je vaak al binnen 1 tot 2 weken dat je minder somber bent en je energieker voelt. Je kunt een daglichtlamp ook preventief gebruiken, dus om klachten te voorkomen! Je vindt hem makkelijk op een site als BOL.com.

  1. Vitamientjes!

Vitamines doen veel met, voor en in je lichaam. Zo zit er veel vitamine D in zonlicht. De zon, ja die zien we in Nederland minder zodra het herfst wordt. Een alternatief daarop zijn vitaminepillen! Dit kan je al veel de goede weg op helpen.

  1. Organiseer leuke activiteiten

Wanneer je regelmatig afspreekt met vrienden, en hiermee leuke activiteiten organiseert, kan je hierdoor ook al een beetje door je najaarsdip ‘gedragen’ worden. Nodig je vrienden uit voor een spelletje of een borrel, en heb een leuke avond! Zo vergeet je sneller dat het vandaag toch alweer een kwartier eerder donker was dan vorige week. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.