Tips tegen een coronacoupe!

Help! Zit jij ook met de handen in het haar? De kappers zijn al weken dicht en ze zullen nog minstens een maand gesloten blijven. Lokken voor je ogen, dode punten langs je oren en haarslieren in je nek. Wat doe je tegen die bad hair day die elke dag weer terugkomt? Het scheelt dat je nauwelijks nog de straat op hoeft, maar tijdens het videobellen ziet iedereen je kapsel ook…  Met dit lijstje tips zal ik je eens haarfijn uitleggen hoe jij het beste kunt dealen met je coronacoupe.

  1. Draag een pet

In veel lessen op school moet je je pet afzetten, maar gelukkig zit jij achter de webcam en daar kan niemand je iets maken. Een pet is dus ideaal! Bang dat petten uit de mode zijn? Geen zorgen: niets is zo tijdloos dan een neutrale pet. Je kunt er je haar goed mee verbergen, vooral als je een kort kapsel hebt met wat omhoogstekende haren. Mocht je geen pet hebben kun je natuurlijk ook een hoedje of een badmuts opzetten, maar dan trek je de aandacht waarschijnlijk alleen maar meer naar je hoofd toe.

  1. Uitdunschaar

Bij de kapper zul je het soms wel meemaken: de kapper gaat snel met een uitdunschaar door je haren heen. Het lijkt alsof er een hele pluk wordt afgeknipt, maar uiteindelijk vallen er maar een paar haren op de grond. Je haar wordt uitgedund, dus je kapsel staat zo iets minder bol. Handig om zelf zo’n schaar aan te schaffen en wat in het wilde weg te knippen aan de bovenkant en zijkanten van je hoofd!

  1. YouTube-tutorials

YouTube is er absoluut niet alleen voor make-up tutorials. Ook voor video’s van het knippen van je eigen haar kun je naar deze videosite. Kies voor een video van iemand met een beetje dezelfde huidige haarlengte en haarwens heeft. Daarna is het alleen maar een kwestie van goed kijken en nadoen. Soms is het noodzakelijk dat iemand anders je helpt. Tip: kies dan wel iemand die je vertrouwd met scherpe voorwerken zo dicht bij je gezicht.

  1. Veel gel en kammen

Goede hair-care kan ook wonderen doen. Was je haren goed en zorg voor crèmespoeling achteraf. Daarna is het slim om je haar op een goede manier te kammen en/of föhnen, zodat het, wanneer het opdroogt, niet alle kanten opstaat. Als het eenmaal droog is, kun je het vervormen, verbeteren of platdrukken met gel of wax. Een hele bos haar kan er zo heel wat strakker uitzien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.