Tips: de meest originele sint- en kerstcadeautjes

Zelf krijg ik al stress van het woord ‘kerstshoppen’. Kerstcadeautjes kopen vind ik vaak een grote uitdaging. Het is elk jaar hetzelfde: een paar wollen sokken, een zak pepernoten of een tijdschrift. Dát wil ik voorkomen, dus ben ik eens gaan speuren naar echte originele cadeautjes. Hier een overzicht van de beste ideeën om je vrienden en familie een leuk geschenk te geven!

Alles met een foto erop!
Hoe maak je van iets gewoons iets heel persoonlijks? Met een eigen foto natuurlijk! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er een foto op laten afdrukken: sokken, chocoladerepen, wc-papier. Of wat dacht je van een kaartspel met allemaal eigen foto’s? Moet je wel 54 geschikte kiekjes kunnen vinden… Een foto-cadeau is in ieder geval een leuke manier om een cadeau te geven die écht niemand anders heeft.

Geen chocoladeletter, maar een…
Letter van kroket!? Dit is een leuk cadeautje waar iedereen wel om kan grinniken. Let bij deze vlezige letter wel even op dat je ‘m vlak vóór je sinterklaasbezoekje moet halen. Op een zompige en koude kroketletter zit niemand te wachten… En anders kun je altijd nog gaan voor de letter van kaas? Kies uit allerlei soorten kaas en je zult gegarandeerd een origineel en smakelijk cadeau geven!

Adventskalenders!
Misschien niet het ideale kerstcadeautje – of je moet de hele kalender in één keer open willen maken-, maar voor sinterklaas kan het nog prima! Je hebt veel verschillende adventskalenders. Natuurlijk de bekende met chocolaatjes, maar wat dacht je van een adventskalender met thee, bier of sokken? Al is die sokkenkalender wel héél prijzig… Een totaal andere – nogal wat goedkopere- adventskalender met kattensnoepjes, vind je bij de Action. Een ideaal cadeau voor kattenvrouwtjes of -mannetjes.

Originele kerstballen
Kan een kerstbal alleen een rode of zilveren bal zijn? Of een ster? Zeker niet. De saaie kerstboom is verledentijd, want tegenwoordig vind je overal gekke en originele kerstballen. Kerstballen in coronathema (met een wc-rol of een kerstman met een mondkapje) bijvoorbeeld. Als je even verder googelt, vind je ook kerstballen in de vorm van een ijsje, een cactus, een kersttrui of een colablikje. Een origineler cadeautje vind je niet!

Tijd-doders
Misschien heb je de afgelopen tijd al één of meerdere keren in quarantaine moeten zitten. De kans is aanwezig dat degene waarvoor je een cadeau koopt, dit ook nog gaat moeten doorstaan. Denk daarom vooruit en koop iets waar iemand veel tijd aan kwijt is. Ga voor een pakket met puzzelboekjes (tip: sudokus van het moeilijkste niveau kosten héél veel tijd), of geef een schaakbord cadeau! Ook een dik boek kan handig zijn tijdens een lange quarantaine!

One reply on “ Tips: de meest originele sint- en kerstcadeautjes ”
  1. Dit is net wat ik nodig had, want creatief kon ik niet aan leuke kerstcadeau ideetjes komen. Deze tips kan ik zeker gebruiken. Dank je voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.