Hoe je vanaf de bank toch kunt shoppen

Is bij jou de koopwoede ook al opgedoken? De winkels zijn al weken dicht, dus het is niet gek dat je een soort gekke drang voelt om dingen te kopen. Waar je voorheen op een vrije middag door het centrum van Ede, Utrecht of Amersfoort struinde om een bezoekje te brengen aan een aantal kledingwinkels of cadeauwinkels en daarna ergens een taartje at, kun je nu geen kant op. Gelukkig leven we in 2021, waar vanaf de bank ook van alles mogelijk is.

Steun de lokale ondernemer
Misschien ben je geneigd om meteen naar grote en bekende online winkels te zoeken, maar kijk ook eens dichterbij huis! Welke lokale winkel vind jij altijd zo leuk? Veel winkels die voorheen geen online webshop hadden, hebben dat sinds de coronacrisis wel. Even Googelen kan geen kwaad dus! Verder: wanneer je iets leuks uit je favoriete lokale winkel koopt, steun je ze en is de kans weer een klein beetje kleiner dat ze niet failliet gaan. Twee vliegen in één klap dus!

Ook de horeca kan wel wat steun gebruiken
Vroeger ging je vast wel eens ergens lunchen, uiteten of wat drinken. Nu al tijden niet meer, dus met dat geld dat je daarvan heb bespaard kun je ook eens wat vaker eten bestellen of afhalen! Een lekkere lunch tijdens een dagje thuis-studeren of een pizza bestellen bij de pizzeria uit de stad in plaats van bij grote pizzaketens waar je normaal bestelt. Bij veel koffiezaakjes verkopen ze coffee to go of nog beter: warme chocolademelk met slagroom to go! Ideaal om zo’n afhaalmomentje combineren met je dagelijkse wandeling. Er zijn trouwens ook winkels die allerlei producten in hun etalage hebben staan, met de prijs erbij, en dan doorverwijzen naar de website. Het is niet de bedoeling om massaal te gaan etalageshoppen, maar als je er toch langsloopt kun je altijd even kijken.

Steun de boekhandels
De afgelopen weken heb je het misschien wel op sociale media voorbij zien komen: de actie ‘Steun je boekhandel’. Ook boekhandels hebben het zwaar, dus met deze actie wordt opgeroepen om boeken te bestellen bij je eigen boekenwinkel, in plaats van bij algemene winkels zoals bol.com. En zeg je normaal dat je tijd tekort komt om te lezen? Met al dat thuiszitten gaat die smoes niet meer op! Mocht je nog inspiratie willen voor boeken, check dan deze blog.

Cadeautjes
Uit onderzoek blijkt dat veel meer mensen dan gemiddeld last hebben van somberheid deze tijden. Geef daarom eens zomaar een cadeautje aan een vriend of vriendin: zo kan je iemand blij maken en heb je een goede reden om te shoppen! Al mag je natuurlijk ook heus wel eens iets leuks voor jezelf kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.