Hoe je als student je avondeten lekkerder maakt…

Studenten staan erom bekend: simpele, goedkope en eenduidige avondmaaltijden. Macaroni, noedels en ‘avg’ (aardappelen, groente en vlees) zijn populaire gerechten voor studenten. Maar komt dit inmiddels een beetje je neus uit? Check deze tips voor wat lekkere extra’s bij je maaltijd!

Kant-en-klaar-stokbrood-kruidenboter
Ja: het moet wel kant-en-klaar, anders is het niet studentikoos genoeg natuurlijk! Maar deze zijn echt heel lekker: van die stokbroden waar al sneetjes in zitten met kruidenboter erin. Je stopt het stokbrood in de oven en hebt meteen een lekkere bonus voor naast je macaroni! 

Spicy hummus
Vind jij gekookte aardappelen ook niet heel lekker, maar hou je het graag wel een beetje gezond? Eet er dan hummus bij! Het klinkt misschien als een vieze, nieuwe, combinatie, maar geef het een kans! En probeer dan zeker de spicy: die geeft lekker wat pit aan je ‘avg’. 

Een ei hoort erbij
Eieren zijn niet duur en ook best gezond (al variëren de meningen daarover). Vul je maaltijd daarom eens aan met ei! Het fijne van eieren, zijn de verschillende variaties die je kunt kiezen bij het bereiden ervan. De ene dag gekookt, de andere dag gebakken en dan weer gepocheerd. Of is dat laatste te culinair voor een student?

Bladerdeeg!
Heel gezond is het niet, maar het maakt je maaltijd wel veel lekkerder. Vul plakjes bladerdeeg met datgene wat je eigenlijk los zou eten. Zo krijg je bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met spinazie, tomaat of kip: heel lekker! Tip: probeer het maar niet met macaroni, soep of bami…

Soep
Over soep gesproken: het is makkelijker dan je denkt om een lekkere soep te maken. Dit is bovendien een fijne extra naast je maaltijd. Kies een groente, koop een bouillonblokje en eventueel nog wat extra’s voor in de soep (gehakt, kip of andere groentes). Van uiensoep, paprikasoep, wortelsoep tot algemene groentesoep: er is veel mogelijk!

Goede salade
Ja, een salade, dat ken je wel. En misschien eet je ook wel eens een salade bij het eten. Maar ik heb het nu over een echte goede salade. Misschien kost dat wel wat meer, maar als je het kunt veroorloven is het zeker een aanrader. Koop eens een echt lekkere dressing en voeg noten of feta toe aan de sla. Zo krijg je een heerlijke extra tijdens je diner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.