Goede voornemens: 5 boeken om je jaar goed mee te beginnen

Yes, eindelijk is het 2024! Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heb jij ook het goede voornemen om meer te gaan lezen? Dan zijn dit dé boekentips die jij wilt checken! Dit zijn wel allemaal boeken in de categorie: #selfcare, slow living en DIY ideeën. Keep evolving. 😉

 

Beeld: Amrutha Mol

Slow Living – Eva Krebbers

Het boek Slow Living is een mooie startersgids naar een leven met minder haast en meer aandacht voor een bewuster leven. In dit boek vind je rustgevende creatieve activiteiten, zoals het zelf wildplukken van bloemen en maken van kaarsen. Daarnaast staan er smakelijke recepten in en is dit dikke boek voorzien van prachtige fotografie.

In een rustig tempo krijg je meer kennis van onthaasten en bewuster leven. Interviews met creatieve makers zoals Lucie Beck, Distels en MaandagDaandag zijn goede leestips! Je besteed je tijd ook erg goed met de handige doe-het-zelf projectjes. Wist je bijvoorbeeld dat creatief bezig zijn een positief effect heeft op je hersenen? Slow Living is het perfecte cadeau met lekker veel inspiratie en kleurrijke plaatjes.

 

Simpel Leven – Julia Watkins

Ben jij op zoek naar een levensstijl waarin rust, regelmaat en creativiteit centraal staan. Influencer Julia Watkins schreef dit boek als verlengde van haar succesvolle Instagrampagina Simply Living Well. Dit boek staat bol van lekker gezonde receptjes die voedselverspilling tegengaan, tips voor een low waste huishouden en DIY-verzorgingsproductjes maken.

Zelf je eigen verzorgingsproducten vergt niet alleen aandacht en creativiteit, het zorgt er ook voor dat je producten 100% natuurlijk zijn. Op lange termijn besparen deze DIY-projecten geld en zijn ze beter voor het milieu. Door het lezen van dit boek ga je bewuster kijken naar de overtollige spullen in je eigen huishouden. Dus wie voor een duurzamer en creatiever huishouden wilt gaan is dit boek echt een must have!

 

Beeld: Amrutha Mol

 

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

Wil jij lekker ontspannen, maar lukt het je niet om langere tijd stil te zitten met een boek in je handen? Dan is dit kleine en dunne boekje misschien wel wat voor jou. Deze mega bestseller met spirituele wijsheden is hét mindfulness boekje van dit moment. De Zuid-Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim wijst je een weg langs een spiritueel, maar niet te zweverig pad.

Het oog wil ook wat, daarom is dit boek voorzien van prachtige bijpassende illustraties. Door de mooie combinatie van tekst en beeld sta jij even stil in de dagelijkse hectiek van de dag. Dit boek zet je aan het nadenken en voordat je er erg in hebt sla je het boek dicht met wijze lessen rijker. Een goede aankoop voor iedereen die behoefte heeft aan rust.

 

Master your mindset – Michael Pilarczyk

Een van de vele inspirerende quotes in het boek is: “Omring jezelf met mensen die in je geloven, die eerlijk en oprecht tegen je zijn. Mensen die je aanmoedigen als jij bijna wilt opgeven en die jou tot de beste versie van jezelf maken.” Pilarczyk motiveert je om op effectieve wijze je gedachtenpatroon te veranderen en daarmee je kwaliteit van leven te verhogen. Dit doet hij op een mooie manier door te vertellen over zijn eigen spirituele reis.

In dit boek neemt radio- en televisiepresentator Michael Pilarczyk jou mee op een reis naar persoonlijke groei. Hij vertelt vanuit eigen ervaring over de lessen die hij heeft geleerd en hoe ze jou kunnen helpen op jouw eigen weg in zelfontwikkeling. Sta jij open voor deze oneindig mooie reis waar je rijker van terug komt?

 

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Dit lijkt een kinderboek, maar het tegendeel is waar. Op laagdrempelige wijze word je geïnspireerd door de uitspraken van de verschillende personages in dit boek. Onderwerpen zoals liefde, vriendschap en jezelf zijn passeren de revue. Met korte quotes en illustraties wordt het verhaal verteld van een jongen die een innige vriendschap ervaart met drie dieren.

Via een poëtisch pad laten de teksten jou nadenken over je eigen levenswijze. In dit boek zitten verschillende grote wijsheden gedrukt in klein formaat. Het leest snel en makkelijk weg en doordat het losse quotes zijn hoef je je niet in te spannen om een verhaallijn te volgen. Goed te lezen op dagelijkse basis, dus ook tussen je drukke werkdagen door.

 

Heb jij andere goede voornemens? Laat het ons vooral weten via de socials!

 

Beeld: Amrutha Mol

One reply on “ Goede voornemens: 5 boeken om je jaar goed mee te beginnen ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.