De week zonder suiker: 5 tips!

Jaja, ik heb de issuekalender er maar eens bijgepakt. Het is deze week namelijk de week zonder suiker! Suiker is, zoals bekend, ongezond en daarom heb ik vijf tips om deze laatste dagen van de week iets minder suiker te nuttigen.

 

Kook met verse producten!

Kant-en-klare of al voorgesneden groenten zijn altijd makkelijk, maar niet altijd betrouwbaar qua suiker. Vaak zitten door dit soort producten al suikers verwerkt! Werk daarom dit weekend eens met verse producten: dan ben jíj de baas over wat je in de pan gooit. Geen suiker dus!

 

Koffie, koffie, koffietijd….. zonder suiker.

Ja, elke student heeft het nodig: koffie. Is het niet na een flinke avond stappen, dan is het wel na het strijden voor die deadline. Maar ook zonder suiker is dit bakkie koffie goed voor je energie! Laat die suiker maar staan en probeer eens een zwarte koffie!

 

Etiketten lezen!

Jaja! Hier heb ik mijzelf al zo vaak op betrapt: denken dat je gezond eet, maar niks is minder waar. Op de etiketten van producten staan vaak schokkende suikercijfers. Lees deze goed voordat je iets koopt, en koop suikerarm eten!

 

Vruchtensap… blegh! 

Helaas vind ik vruchtensappen niet zo blegh, ik vind ze heeerlijk. Echter zitten ze vol met suikers. Pak in plaats daarvan echte vruchten of fruit, en eet deze! In combi met een gewoon glas water is dit een stuk gezonder! Eet (en drink) smakelijk!

 

Dessert á la OHNE ZÜCKER

Een dame blanche, tiramisu of een crème brûlée: allemaal toetjes waarvan onze suikerspiegel de hik van krijgt. Daarom introduceer ik jullie: een suikervrije yoghurt met fruit! Ja oké, het klinkt wat minder fantastisch en dat is het misschien ook, maar het is wel heel gezond! En dat geeft toch een boost, misschien wel net zo’n boost als wanneer je wél suiker gegeten had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.