De beste ontbijt-lifehacks

Van die ochtenden waarop je echt helemaal nergens zin in hebt: je kent het wel. Ben je eindelijk uit bed (nog steeds te moe en half slapend), moet je ook nog eens een heel ontbijt klaarmaken. Een ontbijt is een goed begin van de dag en geeft je de nodige energie, maar het past niet altijd goed in je tijdsplanning. Hoe maak je toch een lekker, snel of functioneel ontbijtje? Check snel deze lifehacks!

Functioneel: Maak je ontbijt ’s avonds
Nee: dan heb ik het niet over het smeren van boterhammetjes met jam die de volgende ochtend zompig zijn. Als je bijvoorbeeld graag een ei eet bij het ontbijt, kun je tijdens het maken van het avondeten al een extra ei bakken of koken. Ideaal! Dit kun je natuurlijk nog uitbreiden naar het maken van een pannenkoek bij het avondeten, die je bewaart voor de volgende ochtend. Verder zijn er op internet allerlei recepten te vinden voor bijvoorbeeld ontbijtmuffins of bananenbrood. Een middagje bakken, vervolgens een aantal porties invriezen, en je hebt ontbijt voor de hele week!

Snel: Maak een gekke power-smoothie
Een smoothie maken is eenvoudig: je hoeft alleen een blender te hebben en er goede dingen in te gooien. Zorg dat je yoghurt, fruit en eventueel ontbijtgranen in huis hebt. Zodra je wakker wordt, pak je alles wat je nodig hebt en gooi je dit in de blender. Je ontbijt is zo klaar! Bijkomend voordeel: van de herrie die de blender maakt, ben je ook direct wakker.

Functioneel: Gebruik die oven!
Wanneer je wakker wordt, kun je de oven aanzetten en wat afbakbroodjes in de oven doen, of bijvoorbeeld een boterham met ham en kaas. Je hebt dan de tijd om je aan te kleden en op te frissen, en daarna is je ontbijtje klaar! Ideaal toch? Dat is nou functioneel leven.

Lekker: Creëer luxe yoghurt
Bananenbrood, ontbijtmuffins en pancakes hebben we al genoemd. Wat is nog meer een lekker ontbijt? Een bakje yoghurt, vla of melk met een goede vulling! Noten, fruit, honing of ontbijtgranen: het klinkt misschien te gezond of saai, maar met de juiste combinaties is het heerlijk! Het assortiment cornflakes, muesli en cruesli is trouwens gigantisch groot. Leuk om steeds iets nieuws te proberen!

Vervang die, in alle stress gesmeerde, boterhammen met hagelslag dus binnenkort maar eens voor een smoothie, plak bananenbrood of kommetje granola-honing-kwark. En onthoud: een goed ontbijt is het beste begin van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.