Boekentips: lees jezelf wijzer met deze 5 boeken

Je herkent het vast wel: in je vakantie verslind je het ene boek na het andere. Maar anders kom je er ook niet aan toe. “Waar haal ik de tijd vandaan?”, hoor ik je denken. Daarom hier tien boeken waaruit je elke dag een stukje kan lezen. Op deze manier krijg je elke dag toch nog een beetje ontspannen vakantiegevoel.

 

Slow Living – Eva Krebbers

 

Beeld: Eva Krebbers

Dit boek is een mooie startersgids naar een leven met minder haast en meer aandacht. In dit boek vind je verschillende creatieve activiteiten zoals zelf wildplukken en kaarsen maken voor de hele winter. Daarnaast staan er heerlijke recepten in en is dit dikke boek voorzien van prachtige fotografie. Auteur en fotografe Eva Krebbers voert je op rustig tempo mee door haar prachtige boek, waarin onthaasten en bewuster leven centraal staan. Interviews met creatieve makers zoals Lucie Beck, Distels en MaandagDaandag zijn terug te vinden. Evenals leuke doe-het-zelf projecten met een creatieve slag.

 

Simpel Leven – Julia Watkins

 

Beeld: Awkward Ducklings

Ben jij op zoek naar een levensstijl waairn rust, regelmaat en creativiteit centraal staan? Dan is dit boek van Julia Watkins misschien wel iets voor jou. Influencer Julia Watkins schreef dit boek als verlende van haar succesvolle Instagrampagina ‘Simply Living Well’. Dit boek staat bol van lekker gezonde recepten die voedselverspilling tegengaan, tips voor een low waste huishouden en DIY-verzorgingsproducten. Zo heb je 100% natuurlijke en zelfgemaakte verzorgingsproducten die op termijn geld besparen.

 

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

 

Beeld: Janneke Siebelink

Deze megabestseller over spirituele wijsheid is hét mindfulness boek van dit moment. Zuid-Korreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim wijst de weg langs een spiritueel, maar niet zweverig, pad. De illustraties zijn een mooie toevoeging op de tekst. Deze illustraties zorgen ervoor dat je even stil staat en de tijd neemt om het kleine gekleurde plaatje te waarderen. De aandacht in dit boek ligt op: rustrpunten zoeken in het drukke dagelijkse leven. Ook omgaan met negatieve emoties zoals jaloezie en woede worden besproken.

 

Master your mindset – Michael Pilarczyk

 

Beeld: It’s a food life

 

In dit boek gaat radio- en televisiepresentator Michael Pilarczyk op een reis naar persoonlijke en spirituele groei. Maar ook zakelijk succes komt aan bod, daarom is dit boek een aanrader om te lezen. De auteur schrijft vanuit zijn eigen ervaringen en geeft zichzelf bloot in zin in zijn reis naar inzicht en zingeving. Michael bespreekt hoe je je denkwijze effectief kan veranderen met als doel: de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Een quote in het boek is: “Omring jezelf met mensen die in je geloven, die eerlijk en oprecht tegen je zijn. Mensen die je aanmoedigen als jij bijna wilt opgeven en die jou tot de beste versie van jezelf maken.” Dit soort quotes motiveren om een ander gedachtenpatroon te oefenen en aan te houden. Michael had deze wijsheid niet zelf allemaal in pacht, hij had ook leermeesters waar hij over vertelt. Na dit boek heb jij ook kennis gemaakt met zijn leermeesters. Je leert

 

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

 

Beeld: Linda Bisschop

Dit is een kinderboekje dat ook leuk is voor volwassenen over liefde, vriendschap en jezelf zijn. Met korte quotes en illustrtaties wordt het verhaal verteld van een jongen die een innige vriendschap ervaart met drie dieren. De poëtische teksten laten je nadenken over hoe jij zelf in het leven staat en tegen jezelf praat. In dit boek zitten verschillende grote wijsheden gedrukt in klein formaat. Een grote aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.