Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

Toevallig zijn het nu alleen maar podcasts van Spotify, maar dat kan de volgende keer anders zijn.

  1. De TABOE podcast

Deze podcast is gemaakt door schrijvers en journalistes Ronit Palache en Corine Koole. Zij bespreken in hun podcast verschillende onderwerpen die veelal bestempeld worden als maatschappelijk taboe. Ze bespreken hoe het komt dat huilen, jaloezie of eenzaamheid een taboe is. Daaropvolgend bespreken ze hoe dat onderwerp in hun leven een rol speelt. Afsluitend hakken ze de knoop door: moet dit taboe blijven of heeft het zijn langste tijd gehad?

De podcast, ik luister hem via Spotify, is makkelijk te volgen. In ongeveer 30 minuten hoor je twee volwassen en wijze vrouwen op een eerlijke en persoonlijke manier spreken over een taboeonderwerp zoals geld en zelfbeeld.

  1. De Deventer Mediazaak

Deze podcast is gemaakt door NPO Radio 1. In deze zesdelige (Spotify) podcast hoor je hoe een misdaadzaak omsloeg naar een mediazaak. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten en naarmate je verder komt in deze serie krijg je steeds meer kennis over de betrokkenen van deze Nederlandse moordzaak.

In september 1999 werd weduwe Jacqueline Wittenberg vermoord in haar woning in Deventer. Al snel werd bepaald dat de dader naar de gevangenis moest. De zaak kwam landelijk weer in opspraak toen mediamaker Maurice de Hond zijn twijfels uitsprak over of de juiste dader wel vastzat.

Een spannende podcast, die je iets leert over de gevolgen van media framing. Mijn tip: luister deze podcast niet vlak voor het slapen gaan.

  1. Lang verhaal kort

Deze podcast is gemaakt door NPO 3FM en geeft je dagelijks een korte samenvatting van één specifiek nieuwsonderwerp. Zelf vind ik het een leuke, interessante en handige manier om een nieuwsonderwerp snel tot je te nemen en kennis te krijgen van de actualiteit.

Deze podcast is, onder meer, te luisteren op Spotify en luistert lekker weg. Het taalgebruik is niet te moeilijk en de vertellers hebben een prettige toon waardoor je als luisteraar betrokken blijft bij de podcast.

Om de maand kun je een nieuw artikel verwachten in de serie Amrutha’s TOP 3. Mocht je nog kijk- en of luistertips hebben voor series, films, podcasts of geschreven producties: stuur dan gerust een bericht naar de social media van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.