Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik drie audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Anoniem Intiem’

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: een ‘mannenontmoetingsplaats’. Maar op deze, voor leken, mysterieuze plek ontmoeten mannen elkaar niet alleen maar voor intiem contact. Er zit een sociaal-emotioneel aspect aan. Deze podcast is gemaakt door journalist Maarten Dallinga. Vanuit zijn fascinatie en nieuwsgierigheid voor mannenontmoetingsplaatsen maakte hij er een podcast over.

‘Anoniem Intiem’ is te luisteren op Spotify en is uitgebracht door Omroep Gelderland. In de podcast spreekt Dallinga met verschillende mannen die ontmoetingsplaatsen hebben bezocht. Het zijn diepgaande portretinterviews waarbij de luisteraar een kijkje krijgt in de belevingswereld van de bezoekers, omwonenden en andere betrokkenen van een mannenontmoetingsplaats. In de eerste drie afleveringen hoor je vooral het verhaal van de mannen die dit soort contact zoeken. In de vierde en laatste aflevering hoor je hoe het hun familie en omwonenden beïnvloed. Elke aflevering duurt 30 tot 40 minuten, maar het is erg interessant om te horen hoe deze emotionele, soms heftige, ontdekkingstocht is gegaan.

 

  1. Geroezemoes

Kleine waarschuwing: dit is eigenlijk mijn ‘guilty pleasure’ podcast. Onlangs stuitte ik via Instagram op het ‘juice kanaal’ van roddelkoning Farja Farvardin, beter bekend als ‘Fawry not sawry’. In eerste instantie schrok het mij een beetje af: ‘Geroezemoes’? Maar ik gaf het een kans en kwam er al snel achter dat het mooie, oprecht geïnteresseerde interviews waren waarbij de BN’ers op een respectvolle manier werden behandeld.

Tot nu toe zijn er zes afleveringen. Elke aflevering luister ik op Spotify en duurt tussen de 30 minuten en 50 minuten. Farvardin bespreekt welke invloed roddelen heeft op een BN’er en diens dierbaren. Hij vraagt zich af waar iedereens honger naar ‘juice’ vandaan komt en hoe de huidige media hierop inspelen. Maar het belangrijkste wat hij doet in deze podcast is zijn gasten vragen hoe het voor hen is en ze de kans geven om hun verhaal te vertellen.

Het is een entertainment podcast die lekker luchtig en snel te beluisteren is. Het is geen ordinaire roddelpraat, maar een open dialoog waarin een BN’er zich op een kwetsbare manier blootgeeft. Naar mijn mening gaat Farvardin hier netjes mee om en geeft hij ook zelf zijn gevoelige kanten bloot.

 

  1. De Universiteit van Nederland Podcast

Een interessante en leerzame podcast, waarin je in een kwartiertje iets nieuws leert. De ene aflevering maakt mij nieuwsgieriger dan de andere aflevering. Maar ik vind het hele concept heel handig! Meestal luister ik deze podcast als ik een korte wandeling ga maken. De podcast is te luisteren op Spotify en de “lessen” worden op een duidelijke manier uitgelegd.

Een aantal afleveringen die ik interessant vond zijn: “Hoe ver mag je gaan als undercoveragent?”, “Waar ging het Romeinse Rijk aan ten onder?” en “Hoe komt het dat een liedje in jouw hoofd blijft hangen?”

Om de maand kun je een nieuw artikel verwachten in de serie Amrutha’s top 3. Mocht je nog kijk- en of luistertips hebben voor series, films, podcasts of geschreven producties, stuur dan gerust een bericht naar de social media van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.