Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Weer een dag’

Deze podcast kwam ik tegen via een oud klasgenoot van mij. Hij tipte mij deze podcast en zei dat dit, naast een actuele podcast, ook een grappige podcast was. Het is de podcast ‘Weer een dag’ van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Marcel is een bekende journalist, columnist en schrijver. Gijs Groenteman is een bekende schrijver. In een eerder artikel benoemde ik een andere podcast van hem, genaamd ‘Groenteman in de kast’.

De podcast is te vinden op Spotify, maar ik luister deze productie op Apple Podcast. Het is een korte podcast van ongeveer een half uur tot drie kwartier. Elke dag verschijnt er een nieuwe aflevering op je app. Dit houden Groenteman en Roosmalen al meer dan 200 dagen vol.

Een humoristische podcast die lekker weg luistert. Twee mannen die tussen de actualiteiten door lekker zeuren over het dagelijks leven en herinneringen ophalen.

 

  1. Podcast ‘Stuurloos’

Stuurloos vond ik een erg interessante podcast! Ik heb de ambitie en nieuwsgierigheid om meer te leren over hoe de democratie binnen Nederland in elkaar steekt. Maar vooral ben ik benieuwd op welke manieren ons land zich beter kan ontwikkelen. Deze podcast van de Volkskrant sluit hier perfect bij aan.

Het is een De Volkskrant podcast gepresenteerd door Kustaw Bessems. Een goed verstaanbare spreker die het met verschillende mensen in gesprek gaat. Zo gaat hij in gesprek met rechtsfilosoof Dorien Pessers en Albert Jan Kruiter over hoe de problemen op politiek gebied binnen Nederland het beste opgelost kunnen worden. De podcast heeft negentien afleveringen die elk iets langer dan een uur duren.

Een interessante en heel erg leerzame podcast. Een goede tip voor mensen die meer willen leren over hoe problemen binnen de Nederlandse democatie kunnen worden opgelost. Een podcast met goede (gast)sprekers die echt verstand hebben van de zaken die er nu echt toe doen!

 

  1. Podcast ‘Alledaagse vragen – Filosofie Magazine podcast’

Tijdens een kleine voorjaarsopruiming kwam ik deze podcast tegen. Ik klikte erop, omdat ik eerlijk gezegd niet meer wist hoe ik aan deze podcast kwam. Na een paar afleveringen geluisterd te hebben, bleek het leuk genoeg om er een stukje over te schrijven. Hopelijk raak jij ook geïnspireerd door deze podcast.

In elke aflevering reageert een filosoof op een vraag die zo uit jouw eigen leven kan komen. Klinkt misschien dramatisch, maar hoe kijk je filosofisch naar jouw gebroken hart? En bestaat er wel een leven zonder spijt? In zes afleveringen van elk 20 tot 30 minuten hoor jij van verschillende filosofen over jouw dagelijkse bezigheden zoals: je werk en de manieren waarop je reist. Programmamaker Luuk Heezen brengt deze podcast via Spotify naar jouw speakers toe.

Binnen 1 seizoen hoor je interessante levens- en kunstfilosofen zoals Lisa Doeland, René ten Bos en Joep Dohem. Een interessante en verdiepende podcast waarin de filosofie een blik werpt op dagelijkse kwesties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.