Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

  1. Podcast ‘Zus & Zo’

Deze podcast kwam ik tegen via een Instagram advertentie. Ik zag de bekende gezichten van makers en ook zussen Elise en Vita. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik zette een aflevering op tijdens het koken.

Deze vrolijke podcast wordt gemaakt door de zussen Boers. Ze hebben een hechte band en maken beiden content in de richting van comedy, voornamelijk voor Instagram en TikTok. In deze luchtige podcast praten ze over goede voornemens, heftige dromen en daten. Toevallig zijn ze beiden tegelijkertijd zwanger. Dus daar kun je in de negen afleveringen van elk ongeveer 30 minuten ook veel over horen.

Ik vind het een prima podcast, maar niet heel leerzaam of vernieuwend. Een aanrader als je een luchtige podcast met humor wilt luisteren.

  1. Podcast ‘De Nieuwe Economen Podcast’

Via een vriendin van mij, een econoom in spe, kreeg ik deze podcast getipt. We hadden het over onze studies en bijbehorende vakken. Deze podcast had ik zelf nooit uitgezocht, maar lijkt mij wel interessant. Als journalist in opleiding moet je natuurlijk ook wat weten over economie.

Deze podcast bevat twaalf afleveringen van elk 30 tot 50 minuten. Het is echte vakinformatie en wordt gebracht voor ESB, het vakblad voor economen. Elisa de Weerd, Yrla van de Ven en Sarah van Hugte maken deze podcast. Ze bespreken uitdagingen voor economen in de huidige tijd. Zo komen de volgende onderwerpen aan bod: schuldenlast, vermogensongelijkheid en duurzame groei op economisch gebied.

Zelf vond ik de podcast niet heel erg interessant, maar dat kan komen doordat ik niet in het vakgebied zit. Het is wel interessant en leerzaam. Deze podcast bevat taaie stof, waar je wel even goed voor moet zitten.

  1. Podcast ‘Maarten van Rossem’

Men kan Maarten van Rossem kennen van ‘De Slimste Mens’, een televisieprogramma. Hij staat bekend om zijn droge opmerkingen en veelzijdige kennis. Nadat ik het bovengenoemde programma had gezien raakte ik geïnteresseerd in de podcast van deze bekende Nederlander.

De podcast heeft 356 afleveringen van 30 minuten tot 1 uur. Het zijn lange afleveringen waarin Maarten van Rossem en Tom Jessen hun kijk geven op nieuwsontwikkelingen en andere actualiteiten. Het is een interessante podcast die te beluisteren is op, onder meer, Apple Podcast.

De podcast is een aanrader voor als je meer wilt horen over het nieuws en andere uiteenlopende onderwerpen die met een humoristische noot worden gebracht.

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcast aanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.