Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Dit kan geen toeval zijn’

Deze podcast kwam ik tegen via de Facebookpagina van de Volkskrant. De podcastseries van de Volkskrant vind ik wel interessant en vermakelijk. Vandaar dat ik hier wel oren naar had.

Het is een productie van zeven afleveringen gebracht door de Volkskrant en journalist Huib Modderkolk en podcastmaker Simone Eleveld. Het gaat over de vermissing van de Nederlandse Bart in 2017. Hij werd op het vliegveld in Madrid uit de rij gehaald door medewerkers van de veiligheidsdienst. Heeft het iets te maken met de mysterieuze dame die hij op zijn reis heeft ontmoet?

Een spannende, interessante en sterke podcast waarin de journalist goed onderzoekswerk heeft geleverd. Via deze weg is het verhaal van Bart op een passende manier naar buiten gebracht.

 

  1. Podcast ‘De zaak van Beckum’

Nog een spannende podcast! Ja, ondertussen heb ik er een kleine voorkeur voor ontwikkeld. Toen mijn neefje mij ophaalde van het station luisterde hij deze podcast. De hele autorit zat ik volledig in het verhaal. Zo goed vond ik deze productie.

Het zijn vijf korte afleveringen van maximaal 20 minuten. Op het eerste oog lijken het aparte misdaadzaken, maar uiteindelijk blijkt het één zaak te zijn die begint met een vergismoord in 1997. Het zijn kortere afleveringen dan ik gewend ben, maar Ramon Kunst houdt de spanning er goed in. Hij onderzoekt en probeert de vragen, die vandaag de dag nog heersen, zo grondig mogelijk te beantwoorden. Deze podcast is van Tubantia en valt binnen de categorie ‘waargebeurde misdaad’.

Deze podcast laat je niet los als je eraan begint, is makkelijk te luisteren en ook weer snel afgerond. Een aanrader voor de true-crime liefhebbers onder ons.

 

  1. Podcast ‘Appie’

Deze podcast kwam ik per toeval tegen in mijn feed. Op het eerste oog verwachtte ik weinig van deze productie. Maar het tegendeel is bewezen.

In acht afleveringen van elk ongeveer een half uur vertelt podcastmaker Marc Adriani dat de meest gewelddadige supermarktoverval uit 1990 een niet-afgeronde zaak is. Het is een podcast van regionale dagbladen die aangesloten zijn bij De Gelderlander en AD. Wie is Appie A.? En waarom is hij na zijn straf nog steeds zo interessant? Er wordt verteld over de overval van 14 mei 1990, de slachtoffers, de dader en de straf.

Een interessante podcast voor mensen die over deze specifieke zaak meer willen weten. Zelf vond ik deze podcast goed gemaakt en interessant om te horen.

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcast aanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.