Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Een beetje Nederlands’

 

Tijdens het kerstdiner met mijn familie spraken wij over typisch Nederlandse dingen. Onderwerpen zoals Sinterkaas, Prinsjesdag en Heineken kwamen voorbij. Toen het toetje eraan kwam waren we aangekomen bij het onderwerp Limburgse vlaai, drop en stroopwafels. Hoe kwamen wij hierbij? Doordat mijn jongste neefje naar deze podcast zat te luisteren tijdens de bereiding van het diner.

Deze podcast heb ik geluisterd via Apple Podcast en wordt gemaakt door Robin van der Markt. Zoals ik hierboven al verklapte gaat het over typisch Nederlandse dingen: beschuit met muisjes, de kringverjaardag en de Waddeneilanden. Een vermakelijke podcast van, tot nu toe, 39 afleveringen om je luistervaardigheid te verbeteren.  En wat meer kennis op te doen over de prachtige dingen die Nederland echt kenmerken.

Het leukste aan deze podcast vind ik, dat je mee kan lezen met de gesproken tekst. Je beoefent met deze podcast je Nederlandse luistervaardigheid terwijl je over kenmerkende onderwerpen hoort. Leuk toch!

 

  1. Podcast ‘Jeugdjournaal’

 

Je zou wellicht denken: dit is een gekke tip, deze past niet bij mijn leeftijd. Dat dacht ik eerst ook over deze podcast. Mijn oppaskindje veranderde mijn vooroordeel: de Jeugdjournaal podcast is leuk, leerzaam en makkelijk consumeerbaar.

NOS Jeugdjournaal is een podcast gebracht door NPO Zapp en heeft ondertussen al 57 afleveringen. Bart Tuinman en Malou van der Starre beantwoorden wekelijks vragen van hun jonge luisteraars. Dit is vooral gelinkt aan het nieuws en andere actualiteiten. Binnen 15 tot 25 minuten hoor jij het laatste nieuws en welke vragen jonge kinderen hierbij hebben.

Onverwachts, maar toch en goede podcast. Zeker handig om op te zetten als je de kinderen in je omgeving even zoet wilt houden. Stiekem is deze podcast ook leuk voor volwassenen, zo af en toe dan.

 

  1. Podcast ‘Het Klokhuis’

 

Wie zegt dat je tijdens een wandeling of busreis niks kan leren? Met de podcast van Het Klokhuis leer je zelfs tijdens je dagelijkse routines een klein beetje meer over “gewone” zaken belangrijker zijn dan je wellicht dacht. Dat ontdekte ik nadat ik deze podcast in mijn feed terugvond.

In 14 afleveringen vertellen de presentatoren van Het Klokhuis jou binnen 20-25 minuten meer over onmisbare uitvindingen. Deze podcast wordt uitgezonden door NPO Zapp/ NTR en is terug te vinden via Apple Podcast.

Eerst was ik sceptisch over deze podcast. Maar hij is zelfs voor volwassenen leuk om te luisteren. Je moet het vooral met een knipoog beluisteren en niet al te serieus nemen.

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcast aanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.