Amrutha’s podcast top 3

De zomervakantie staat voor de deur! De laatste dingen van het schooljaar worden afgerond en daarna kunnen we lekker genieten van een welverdiende vakantie. Ben jij al helemaal in de vakantiestemming? Met deze podcasts kom je gelijk in de relaxmodus.

 

  1. Podcast ‘De Waterstofpodcast’

Ik dacht: ik ga even iets zoeken buiten mijn comfortzone. Ik was vooral benieuwd wat ik van deze podcast kon leren. Daarom ben ik deze technologische podcast op Apple Podcasts gaan luisteren.

 

In deze podcast van vier seizoenen en meer dan 27 afleveringen gaat het Eco-Runner Team uit Delft samen met 25 studenten van de universiteit een auto bouwen. Het bijzondere van deze auto is dat deze wordt aangedreven op efficiënte waterstof. Met deze podcast willen de studenten van de TU Delft laten zien wat het belang is van waterstof in de energietransitie.

 

Deze podcast was wel interessant, maar ook wel moeilijk om écht in te komen als je niks van het onderwerp af weet. Een beetje scherp blijven is dus wel aan te raden tijdens het luisteren van deze podcast. Maar ik moet ze wel meegeven: ze hebben mij wel nieuwe dingen geleerd.

 

Cijfer: 6/10

 

  1. Podcast ‘Achter Jezus Aan’

Deze podcast kwam ik tegen via een klasgenoot van mij. Zij raadde aan om deze boeiende podcast te luisteren. Zelf heb ik deze podcast geluisterd op Apple Podcasts.

 

Dit is een podcast van ‘Streef!’, waarin Luuk in gesprek gaat met andere christenen over hoe zij Jezus betrekken in hun leven. Je hoort persoonlijke verhalen over hoe God leiding neemt en wonderen verricht in verschillende levens van andere jongeren. Elke zondag komt er een nieuw persoonlijk gesprek online waarin je verschillende verhalen hoort. Onder andere over opwekking en vragen van luisteraars.

 

Wel voor jongere christenen, maar echt superleuk en interessant om te horen!

 

Cijfer: 8/10

 

  1. Podcast ‘Poki – Podcast over Kunstmatige Intelligentie AI’

AI wordt steeds bekender en wordt steeds vaker gebruikt. Daarom leek het mij leuk om deze podcast te luisteren. En ook omdat een collega zei dat deze podcast leuk was voor dit lijstje! 😉

 

Met meer dan 34 afleveringen weten Alexander Klöpping en Wietse Hage jou meer te vertellen over de wereld van AI. Ze bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen en proberen in de toekomst te kijken van AI, zonder het heden uit het oog te verliezen. Superinteressant hoe deze heren de luisteraar meer weten te vertellen over de nieuwste technologische ontwikkelingen.

 

Het is zo leuk om te horen hoe deze heren vertellen over een vrij nieuw onderwerp. Het is een podcast die je makkelijk kunt luisteren op de fiets of als je aan het wandelen bent. Superleuk!

 

Cijfer: 8/10

 

Voor nu een fijne zomervakantie en tot volgend schooljaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.