Amrutha’s podcast top 3

Yes! De laatste toetsen, opdrachten en samenwerkingen zijn in volle gang. Nog even hard werken en dan is het bijna zomervakantie. Met het lekkere weer buiten is het wel heel verleidelijk om de studieboeken even links te laten liggen en buiten in het zonnetje deze podcasts te beluisteren.

  1. Podcast ‘Dit is de Bijbel’

Deze podcast vond ik via een reclame in mijn podcastapp. Dus ik dacht: laat ik deze eens luisteren.

Het is een interessante en lekker luisterbare podcast van de EO en NPO Luister. Wist jij dat de Bijbel het meest gelezen boek ooit is? Supergaaf toch! Elke week hoor je een aflevering waarin David Boogerd en een expert jou meer vertellen over de mooie kanten van onze Bijbel. Zo kun je meer leren over thema’s zoals de verzoening en het offer en over thema’s zoals politiek en de bijbel en apostel Petrus.

Een zeer bijzondere en boeiende podcast, op een leuke en relevante manier verteld. Een dikke aanrader voor iedereen die zijn of haar geloofsleven wil verbreden.

Cijfer: 8/10

  1. Podcast ‘De jongen zonder gisteren’

Deze podcast werd getipt door een goede collega. Ik ben deze podcast vooral gaan luisteren, omdat het een spannend verhaal was.

In vijf afleveringen van elk een half uur tot een uur hoor je het verhaal van Jur Deitmers: de jongen die wakker werd zonder geheugen. De 21-jarige jongen verliest 21 jaar aan geheugen door een hersenontsteking. Podcastmaker Josephine van der Erve, journalist bij WNL en studievriendin van Jur, gaat in deze podcast samen met Jur op zoek naar antwoorden op de grote vragen. Hoe begint hij met leven? Vindt Jur zijn oude zelf weer terug? Hoe ontwikkelt je identiteit zich als je opnieuw begint? En wie ben je eigenlijk?

Een hele interessante en spannende podcast, vooral als je van waargebeurde verhalen houdt. Het is een podcast van NPO Luister en WNL. De podcast is te beluisteren op Apple Podcasts

Cijfer: 9/10

  1. Podcast ‘Het ene moment’

Van de een op de andere seconde kan je leven zomaar veranderen. Hoe ga je om met die plotselinge verandering? Wat doe je als je ineens afscheid neemt van een werkplek waar je 46 jaar hebt gewerkt? Interessante kwesties waarbij het geloofsleven ook aan bod komt. Ik kwam deze podcast tegen op Apple Podcasts.

In meer dan 222 afleveringen nemen Elsbeth Gruteke en wisselende gasten jou mee in het persoonlijke verhaal waarin ze vertellen hoe hun leven is veranderd. Op welk moment maakten zij de omslag en werden zij de persoon die ze nu zijn?

Als je van persoonlijke verhalen houdt, dan is dit een aanrader! Een hele interessante podcast waarin je veel leert over de ander en over het geloof. De EO weet de luisteraar weer goed te boeien met diepgaande en intrigerende verhalen.

Cijfer: 9/10

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcastaanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.