Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 podcasts waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou! Het voorjaar is weer goed begonnen dus tijd om weer lekker op pad te gaan met deze leuke podcasts in je oren!

  1. Podcast ‘Amsterdam wereldstad’

Het is algemeen bekend dat Amsterdam een van de duurste steden is om te wonen en dat bijna alle buitenlandse toeristen graag onze hoofdstad bezoeken. Maar wat is er nog meer te leren over Amsterdam? Jij kan het horen in deze Parool productie..

Van onbetaalbare woningen tot aan een straatbeeld vol fietskoeriers: bijna alles wat je in Amsterdam ziet komt aan bod in deze podcast. Het is een podcast van minimaal 91 afleveringen en elke aflevering duurt ongeveer een half uurtje. Presentator Lorianne van Gelder duikt met Paroolverslaggevers en experts iedere week in een belangrijk Amsterdams thema en zoekt antwoord op de vraag: hoe zit dat eigenlijk? Dat varieert van honden in Amsterdam tot aan de ware liefde vinden in Amsterdam.

De krant ‘Het Parool’ heeft een leuke podcast gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in Amsterdam en de stad graag beter wil leren kennen. Het is wel aan te raden om alleen de afleveringen te luisteren die nuttig en interessant zijn voor jou. Niet elke aflevering is namelijk even interessant.

Cijfer: 7/10

 

  1. Podcast ‘Culturele bagage’

Bijna iedereen houdt wel van muziek, veel studenten kijken graag series en films en dan zijn er ook nog wel studenten die interesse hebben voor boeken. Is dat bij jou ook het geval? Dan is deze Volkskrant podcast een tip voor jou.

In meer dan 85 afleveringen van elk 20 minuten tot 30 minuten hoor je wat je vooral niet mag missen op het gebied van pop culturele verschijnsels. Host Esma Linnemann en verschillende cultuurexperts vertellen je elke week wat jij van kunst kan leren over het leven.

Een superleuke en lekker luchtige podcast voor elke film-, serie- of boekenliefhebber. Een ideale podcast voor studenten die bij willen blijven op het gebied van cultuur.

Cijfer: 9/10

 

  1. Podcast ‘De Communicado’s’

Wat valt er allemaal te zeggen over media, politiek en communicatie? Nou genoeg! Zo hoor je hoe mediakenner Victor Vlam en communicatie-expert Lars Duursma je graag vertellen over de laatste medianieuwtjes.

In meer dan 117 afleveringen vertellen de twee mannen jou over verschillende zaken in het Nederlandse medialandschap. Bijvoorbeeld over de Peter R. de Vries tapes en over Bert Huisjes en de angstcultuur bij WNL. Elke nieuwe aflevering komt zondagochtend online en duurt ongeveer een uurtje.

Goede podcast om te beluisteren om toch net even die verdiepende slag op te zoeken. De heren weten jou als luisteraar te boeien en te vermaken.

Cijfer: 7/10

 

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcast aanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.