Amrutha’s podcast top 3

Yes! Een nieuwe podcast top 3! Met veel plezier schrijf ik elke maand een top 3 lijstje voor jullie. In aanloop naar de tentamenweek moet je ook af en toe een momentje ontspannen en hoe doe je dat nou beter dan met deze podcasts? 😉 Welke podcasts ik deze maand aanraad? Je leest het hier!

  1. Podcast ‘Pointer’

Via Apple Podcasts kwam ik terecht bij de tweewekelijkse onderzoekspodcast van KRO-NCRV op NPO Radio 1. Ik was wel nieuwsgierig naar de reportages die mij nieuwe feiten en kennis gingen opleveren. Dus daarom ging ik deze podcast luisteren. Ik vind het vooral interessant dat jij als burger centraal staat.

In meer dan 50 afleveringen van elk een uur hoor jij nuttige en leerzame informatie over specifieke thema’s, zoals de politieke invloed op de rechtsspraak, waar moeten studenten wonen als universiteiten willen groeien en waarom we kinderen niet gewoon beter te eten geven op school.

Een interessante podcast vol goed onderzochte informatie. Het is geen straf om deze podcast te luisteren, het leuke is namelijk dat je er altijd wel iets van opsteekt en het mooie is dat het allemaal onderwerpen zijn waarbij jij als burger centraal staat. Onderzoeksjournalistiek is superbelangrijk, zeker in deze tijd. En ik vind deze podcast echt een geschenk voor het oor.

Cijfer: 9/10

 

  1. Podcast ‘Spijkers met koppen’

De meeste podcasts luister ik op Apple Podcasts of op Spotify, daar kwam ik deze podcast ook tegen. Maar ik hoorde er ook al goede verhalen over van klasgenoten. Het schijnt een goede podcast te zijn dus uit die interesse ging ik hem luisteren.

‘Spijkers met Koppen’ is een NPO Radio 2 podcast van BNNVARA. Presentatoren Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen vertellen je over allerlei zaken zoals het opvallende nieuws. Er komen interessante sprekers zoals activistenadvocaat Willem Jebbink en aardwetenschapper Sam Gerrits. Er zijn meer dan 50 afleveringen. Maar deze afleveringen zijn wel voor de geduldige luisteraar. Elke aflevering duurt namelijk 1 uur en drie kwartier.

Ik vind het wel een leuke podcast die lekker weg luistert. Wat ik er wel eerlijk bij moet zeggen is dat ik de afleveringen wel erg lang vind duren en dat ik niet altijd alle tijd heb om elke aflevering af te luisteren. Al met al is dit een lekkere podcast!

Cijfer: 7/10

 

  1. Podcast ‘Zo, opgelost’

Ik kende comedian Stefan Pop al wel van tv en toen ik zag dat hij een podcast had gemaakt wilde ik deze meteen luisteren! Ik ben echt gek op lekker luchtige podcasts die ontspannen wegluisteren!

In deze humoristische podcast van NPO Luister en KRO-NCRV lossen wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen voor je op. Elke maandag hoor je in een nieuwe aflevering. Elke aflevering duurt maximaal 25 minuten. Hoe los je bijvoorbeeld op dat je hebberig wordt van Instagram? En welk cadeau geef je iemand die je eigenlijk niet kent?

Deze podcast valt niet voor niets onder de categorie komedie. Het is een hilarische podcast waarin de presentatoren de meest random problemen voor je oplossen. Luistert lekker weg, voor als je bijvoorbeeld een ommetje maakt na een lange collegedag.

Cijfer: 9/10

 

Volgende maand ben ik weer terug met nieuwe podcast aanraders. Mocht jij nog leuke tips hebben voor mijn podcastlijstje, stuur dan gerust een bericht naar de socials van Ad Rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.