Amrutha’s podcast top 3

Nieuw jaar, nieuwe podcast tips! Ook dit jaar kun je elke maand weer een nieuwe podcast top 3 verwachten. Met dit koude en natte weer is er niets lekkerder dan binnen zitten met een goede podcast in je oren. Lees snel verder voor de gaafste podcasts van deze maand.

 

  1. Podcast ‘Welkom in de AI-fabriek’

Inmiddels kent elke student ChatGTP, dé uitkomst voor vervelende schooltaken waar je absoluut geen inspiratie voor hebt. AI heeft goede en slechte kanten, AI is echt indrukwekkend en tegelijkertijd ook hartstikke dom.

Informaticus Ilyaz Nasrullah adviseert verschillende organisaties en bedrijven over digitale techniek en AI. In deze podcastserie van zes afleveringen van elk 30 tot 50 minuten word jij meegenomen in de wereld van AI. BNR heeft deze podcast speciaal voor jou gemaakt en hij is te beluisteren in Apple Podcasts of Spotify.

Zelf vind ik het wel een beetje lastig te begrijpen, maar het is wel interessant om er meer over te leren. Ik zou zeggen: luisteren maar! 😉

Cijfer: 6/10

 

  1. Podcast ‘Marc-Marie en Isa vinden iets’

Even een lekkere luchtige podcast hoor. Altijd maar die serieuze podcastuitzendingen wordt ook maar zo eentonig. Daarom tipte mijn huisgenoot deze podcast: “simpel, grappig en vooral lekker om ff NIET bij na te denken”, aldus mijn huisgenoot.

In meer dan 150 afleveringen van elk 45 tot 60 minuten nemen deze twee tv-figuren je mee in alledaagse zaken waarover zij zich verwonderen. Zo komen er campinggewoontes, huwelijksverhalen en rijlesblunders aan bod. Deze twee bekende Nederlanders kunnen over alles wel een mening vormen, die kun je ook terughoren in hun eindoordeel.

Al met al een humoristische podcast voor als je even geen ruimte in je hoofd hebt om te studeren. Het voelt net alsof je naast Isa en Marc-Marie op de bank zit. Ze weten wel hoe je de luisteraar kan vermaken.

Cijfer: 8/10

 

  1. Podcast ‘Dit Was De Radio’

Deze podcast is leuk voor de journalisten onder ons. Deze podcast kwam ik tegen bij een studiegenoot. De titel maakte mij nieuwsgierig en vandaar dat ik het besloot een kans te geven.

Oké, eerlijk is eerlijk: deze podcast heb ik niet volledig geluisterd. Het zijn namelijk meer dan 315 afleveringen die per stuk minimaal een uur duren. De podcast valt onder het genre maatschappij en cultuur en wordt gepresenteerd door Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen. Elke dinsdag brengen zij jou wekelijkse analyses, verhalen en grappige fragmenten die op de radio zijn geweest. Het grappige aan deze podcast is, dat je ook getuige bent van de bloopers en dat je een bonusshow kunt luisteren.

Al met al een leuke podcast waar je lekker om kunt lachen. De presentatoren weten je aandacht goed vast te houden en je steekt er ook nog eens low-key wat van op.

Cijfer 7,5/10

3 replies on “ Amrutha’s podcast top 3 ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.