Amrutha’s podcast top 3

Het is officieel winter en dus ook bijna kerstvakantie! Ik heb het heel erg druk met alle voorbereidingen voor de feestdagen, maar ik luister zo af en toe nog wel een podcast. Kleine disclaimer: deze podcast recensie bevat hele specifieke genres die niet bij iedereen in de smaak vallen. Maar dat betekent niet dat het slechte producties zijn.

 

  1. Podcast ‘Amerika Podcast’

 

Deze podcast kwam ik tegen via het Spotify profiel van BNR Nieuwsradio. Het leek mij wel een leuke podcast, omdat ik zelf heel weinig kennis heb over Amerika en de politiek of geschiedenis van het land. Misschien valt er wat te leren…

 

Deze podcast is van BNR Nieuwsradio en heeft meer dan 280 afleveringen. Eerlijk gezegd heb ik niet elke aflevering beluisterd. Ik heb alleen de, voor mij, interessante afleveringen geluisterd zoals ‘Met Rutte in de oval office’. Elke aflevering duur tussen de 45 minuten en 60 minuten. Het gaat vooral over de Amerikaanse politiek en oorlogsvoering. Dus je moet het maar net interessant vinden. Correspondent Bernard Hammelburg en oud-politieagent Jan Postma kijken naar Amerika vandaag de dag.

 

Ik vind het zelf niet zo’n geweldige podcast, maar voor een echte Amerika liefhebber is dit helemaal top! Zelf had ik na een paar afleveringen wel weer genoeg gehoord.

 

4/10

 

  1. Podcast ‘De Kopgroep wielerpodcast’

 

Een bekende van mij is een echte sportliefhebber en wil zijn liefde voor de (wieler)sport met mij delen door deze podcast te tippen. Als een echte fan vertelde hij enthousiast over deze podcast. Nu zijn sportverslagen en sportpraat niet helemaal mijn ding, maar ik geef het maar een kans, voor deze ene keer. 😉

 

Deze podcast is van NPO Radio 1 en wordt gepresenteerd door Mart Smeets en Joost Vullings. Er komen oud-renners aan het woord en ze praten over hoe de wielersport het hedendaagse sportbeeld vormt. Het gaat bijvoorbeeld over wielerwedstrijden en wat daarin de hoogtepunten waren. Elke aflevering bevat 30 tot 50 luisterminuten.

 

Dit was echt niet mijn genre. Ik vond het geen leuke of interessante podcast en zou deze alleen maar aanraden aan mensen die sport echt leuk vinden.

 

3/10

 

  1. Podcast ‘De zwembad club’

 

Deze podcast lijkt op een misdaad podcast. Het is namelijk een podcast met een apart verhaal van vroeger. Ik ben niet vies van een raadsel of mysterie, wel alleen binnen een podcast he… 😉 Dus ik dacht: ik ga deze recenseren voor jullie!

 

Deze podcast wordt uitgezonden door NPO Radio 1 en de NTR. Het is een podcast waarin Annegriet Wietsma op zoek gaat naar een verborgen verleden en een heus mysterie. Het gaat over de minder welvarende George die op een schimmige manier wat bij probeert te verdienen door bloot te gaan zwemmen onder toezicht van ouderen. Maar er gebeuren meer vreemde dingen… In zeven afleveringen van elk 45 minuten tot 60 minuten wordt het verhaal vertelt over een groot kinderprostitutie misdrijf.

 

Het is een boeiende podcast, maar wel met een treurig onderwerp.

 

8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.