Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiekstudente en in deze serie recenseer ik elke maand 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Het geheim van Haastrecht’

 

Dit is echt de meest random podcast die ik ooit op Apple Podcasts heb gevonden. Het gaat over een mysterieus pakketje dat de burgemeester van Haastrecht, Paulina Bisdom van Vliet, achterliet na haar dood. In deze podcast hoor je wat er in het pakketje zit. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd door de trailer van de podcast en zodoende ben ik erachter gekomen wat er in het geheimzinnige pakketje zat.

 

In zes afleveringen neemt journalist Lieuwe van Slooten je mee langs de sporen die de rijke en stille burgemeester achterliet. Wie was deze weduwe en waarom liet zij een pakket achter? In elke aflevering kom je een stukje dichter bij de ontrafeling van het mysterie. Elke aflevering duurt een klein half uurtje, behalve de laatste aflevering. Deze duurt 48 minuten.

 

Dit was echt een podcast die je even snel en makkelijk “weg luistert”. Het was niet te moeilijk, niet saai en ook wel grappig op sommige punten.

 

Cijfer: 7/10

 

  1. Podcast ‘De gestolen kinderen’

 

Deze podcast stond al een tijdje lang op mijn luisterlijstje, maar helaas was ik er nog niet helemaal aan toegekomen. De podcast gaat over buitenlandse adoptie, een heel specifiek onderwerp, maar wel een interessant onderwerp, al zeg ik het zelf.

 

In acht afleveringen van elk een half uur tot drie kwartier vertelt Trouw-journaliste Petra Vissers het verhaal achter de duistere adoptiegeschiedenis van de geadopteerde Mirjam. Zij werd in 1972 geadopteerd uit Chili en is al meer dan 5 jaar op zoek naar de waarheid over haar roots. Wat ik zo bijzonder vind is, dat de journaliste ook daadwerkelijk naar Chili is geweest. Ik kan wel horen dat er gedegen onderzoek is gedaan.

 

Internationale adoptie is niet altijd maar rozengeur en maneschijn, dat bewijst deze podcast maar weer. Ik vond dit een van de beste producties die ik ooit heb gehoord. Puur omdat er kritisch wordt gekeken binnen het onderzoek en dat er ook een portretaspect aan zit.

 

Cijfer: 10/10

 

  1. Podcast ‘Aaf en Lies lossen het wel weer op’

Nou, even een luchtige podcast hoor! Deze lekker luisterbare no-nonsense podcast kreeg ik getipt op een verjaardag. De onderwerpen die besproken worden zijn geen eerste wereldproblemen, maar wel grappig en leuk om naar te luisteren. Wat ik vooral leuk vind is de humor van de twee vriendinnen Aaf en Lies.

 

In tien afleveringen krijg je een kijkje in de oplossingen die Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk bieden voor problemen van luisteraars en problemen van elkaar. Elke aflevering duurt een klein uurtje en gaat over onderwerpen zoals winkelangst of het fenomeen ‘Toxic positivity’. Deze podcast zit vol met luchtige onderwerpen die op een humoristische wijze besproken hebben.

 

Ik zou deze podcast aanraden voor als je op de terugweg bent naar huis na een lang en vermoeiend college. Het vrolijkt je gegarandeerd op!

 

Cijfer: 8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.