Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik drie audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Betrouwbare Bronnen’

 

Deze podcast kwam ik tegen via Apple Podcasts. Aangezien er deze maand weer veel is gebeurd op politiek niveau vond ik dit wel een gepaste podcast om te recenseren voor jullie.

 

Deze podcast luister ik dus via Apple Podcasts, maar deze is vast ook te beluisteren via Spotify en andere apps. Het is een interessante podcast waarin Jaap Jansen (politiek journalist) met politici en deskundigen in gesprek gaat over de Nederlandse politiek en de ontwikkelingen die op Europees en internationaal gebied spelen. Elke dinsdag en vrijdag kun jij genieten van een aflevering! Het zijn er inmiddels al meer dan 360!

 

Het grappige van deze podcast is, dat er een historicus is (Pieter Gerrit Kroeger) die politieke geschiedenis koppelt aan de boodschap van vandaag de dag. Kortom een vermakelijke podcast voor politiek-liefhebbers!

 

  1. Podcast ‘De Nieuwe Willem’

 

Deze podcast kreeg ik getipt van een studiegenoot die gek is op true crime verhalen. Nu schreef ik al eens eerder dat ik altijd een beetje moet wennen aan dit specifieke genre. Maar als ik er eenmaal in zit, kan ik er wel van genieten.

 

In deze podcast van Podimo kun je in ruim 100 afleveringen het gesprek volgen tussen de twee Holleeder-fanaten Harry Lensink en Marian Husken. Ook praten misdaadjournalisten Yelle Tieleman en Jan Meeus over de zaken van Holleeder en andere georganiseerde misdaden. Deze podcast is gemaakt door Dag & Nacht Media, maar wordt uitgezonden via Podimo. Helaas is dat wel betaald, maar je kan dit platform ook tijdens een proefperiode gratis uitproberen.

 

Ik vind het wel een prima podcast, maar vond het niet zo interessant als de podcast “Betrouwbare Bronnen”.

 

  1. Podcast ‘Wie is Rutte?’

 

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het kabinet is gevallen en dat Rutte de politiek heeft verlaten. Nu had ik deze podcast al een tijdje op het oog, maar was ik er nog niet aan toe gekomen om hem te beluisteren. Deze maand vond ik het perfecte moment! Want, vraag jij je ook niet af wie Rutte nou eigenlijk écht is?

 

In vijf afleveringen van elk 35 tot 40 minuten maak jij kennis met Rutte. Waarom zat Rutte zo lang in het Torentje en wat zegt dat over het Nederlandse bestuur? Podcast-host Simon Dikker Hupkes praat met vijf experts over de manier waarop Rutte regeert. Waarom blijft Rutte zo lang plakken en welke crisissen zijn er allemaal geweest in zijn tijd? Ik luister deze podcast op Spotify, maar hij is ook op Apple Podcasts te horen.

 

Zeker nu het kabinet gevallen is en Rutte is opgestapt, is dit een goede podcast om te luisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.