Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

 

  1. Podcast ‘Gonzo’

 

Deze Spotify podcast kreeg ik getipt door mijn collega van Windesheim. De afbeelding bij deze podcasttitel maakte mij vooral nieuwsgierig: een hoedje met een perskaart erin. Vooral de naam viel mij op: wat een grappige naam.

 

In minimaal vijf afleveringen van elk ongeveer 50 minuten praat journalist en presentatrice Merel Westrik samen met oud-hoofdredacteur Frans Lomans met een bekend journalist. Ze hebben het over opvallende verhalen in hun loopbaan. Welk verhaal is Bas Haan bijvoorbeeld altijd bijgebleven? En misschien wil jij Jossine Modderman wel horen over haar exclusieve en unieke interview met Heineken.

 

Een zeer boeiende en goede podcast om te luisteren als je iets wilt horen over de loopbaan van bekende journalisten. Deze podcast wordt gebracht door Corti Media en is onderdeel van WPG Studio’s.

 

  1. Podcast ‘De Groene Amsterdammer’

 

Deze podcast kreeg ik getipt in een van mijn lessen. Deze podcast raakt aan mijn interesses: feminisme, de holocaust en racisme. Daarnaast raakt deze audiovisuele productie aan betrokken interviews met toonaangevende journalisten. In de les werd in enthousiast gemaakt voor deze podcast en het is mij flink meegevallen: wat een goede podcast!

 

In meer dan 30 afleveringen van elk ongeveer 30 minuten word jij als luisteraar bijgepraat over het klimaat, de vluchtelingen uit Afghanistan en zeldzame bijwerken van de coronavaccinaties. De podcast met Xandra Schutte vond ik vooral interessant omdat het ging over hoe de hoofdredacteur in de spiegel kijkt van haar magazine. Daarnaast vond ik de aflevering over list en bedrog in de Nederlandse archeologie ook super interessant!

 

Al met al een super interessante en sterke podcast over belangrijke zaken die iedereen aangaan. Onderwerpen zoals een vleesloze samenleving en waarom duurzame beleggingsfondsen investeren in fossiele brandstoffen. Een podcast die ik aan iedereen kan aanraden. Mits je niet bang bent voor de verdieping achter het nieuws.

 

  1. Podcast ‘Het verdwenen meisje’

 

Inmiddels weet jij ook wel dat ik van een goede true-crime podcast hou. Deze productie kreeg ik in mijn Spotify podcast suggesties te zien. De titel en het plaatje erbij wekten mijn nieuwsgierigheid. Die nieuwsgierigheid heeft mij niet losgelaten tot ik het einde van de laatste aflevering had gehoord.

 

Deze productie wordt gebracht door Dagblad van het Noorden. Journalist Annique Oosting vertelt je in zes afleveringen van elk een half uur het verhaal van Willeke Dorst. Zij verdween in januari 1992 spoorloos van de radar Het, toentertijd, vijftienjarige meisje is nog altijd vermist. Hoe kan het dat er geen enkel teken van leven is? Oosting vraagt zich in deze podcast af hoe het kan dat wij na zoveel jaren nog steeds niks weten over deze zaak. In de podcast worden verschillende betrokkenen aan het woord gelaten. Ook worden er verschillende scenario’s doorgesproken.

Een spannende en intrigerende podcast waarin je als luisteraar je koptelefoon niet afzet. Wat ik wel jammer vind is, dat Oosting niet komt met nieuwe invalshoeken. Het is echt een cold case kwestie. Desondanks dat is het wel een goede podcast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.