Amrutha’s podcast top 3

Mijn naam is Amrutha Mol, ik ben een journalistiek studente en in deze serie recenseer ik 3 audiovisuele- of geschreven producties waarvan ik denk dat ze interessant zijn voor jou!

  1. Podcast ‘NOS Met het oog op morgen’

Kun jij niet wachten tot de volgende ochtend om het nieuws te horen? Dan is deze podcast geschikt voor jou! Via een klasgenoot kwam ik deze podcast tegen. Wat mij betreft de ideale podcast voor de luisteraar die op de hoogte wilt blijven van het nieuws.

NOS NPO Radio 1 zet verschillende journalisten in om elke dag een aflevering van ongeveer een uur naar jouw speakers te brengen. De makers zorgen voor een overzicht van het nieuws, een blik op het nieuws van morgen en een goed journalistiek interview met de mensen achter het nieuws. Tussendoor heb ik genoten van de verschillende muziekstukjes.

Een verrassende en sterke podcast waarmee je als luisteraar op de hoogte wordt gehouden van alle actuele zaken die op dit moment hot and happening zijn in het nieuws. Het fijne is dat je niet alleen de actuele zaken hoort, maar ook de uitleg erachter.

  1. Podcast ‘BNR Ochtendnieuws’

Een ideale nieuwspodcast om te luisteren tijdens je reis naar school toe. Zelf kwam ik deze podcast tegen in het overzicht van nieuwspodcasts in Spotify. Dat is dan ook de app waarop ik vaak mijn podcasts luister.

Elke dag vertellen van Werven en Verrips je over een actueel nieuwsonderwerp. Wat moet je écht weten voordat je aan je werkdag begint? Na het luisteren van deze BNR-podcast kun je bij de koffieautomaat op werk meepraten over de aanpak van de stikstofcrisis of de Nederlandse steun aan Oekraïne.

Een korte, maar krachtige podcastaflevering die ervoor zorgt dat je geïnformeerd aan je dag begint. Een echte aanrader voor iedereen. Nieuwsliefhebber of niet, de vertelwijze van deze heren is fijn om naar te luisteren.

  1. Podcast ‘Tussen 30 en doodgaan’

Ondertussen zit ik in mijn mid-twenties en probeer ik mijzelf alvast lichtelijk voor te bereiden op het grote en nu nog enge 30. Door deze podcast te luisteren op Spotify krijg ik, en jij misschien ook wel, alvast wat informatie… 😉

Makers Malou Holshuijsen en Tatjana Almuli praten over de grote dingen die spelen vanaf hun 30ste. Met alle pieken en dalen die daarbij horen. In, ondertussen alweer, 84 afleveringen van elk ongeveer een uur word je bijgepraat over het leven van deze dertigers. Onderwerpen die de revue passeren: goede voornemens, teleurstellingen, koopgedrag, alcoholgebruik, liefde en het ontvreemden van vrienden.

Een leuke, luchtige en humoristische podcast waarin twee dertigers vertellen over de dingen die zich afspelen in hun levens. Trek er wel wat tijd voor uit en pak iets lekkers, zodat je ongestoord een uurtje me-time hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.