6 x Bijbelstudies die je wél volhoudt

We komen tijd tekort. Structureel tijd tekort. Tijd tekort om gezond te koken, tijd tekort om bij onze ouders langs te gaan (laat staan bij onze oma). We komen tijd tekort om onze colleges voor te bereiden. Tijd tekort om aan sport te doen (gelukkig). En we komen tijd tekort om aan bijbelstudie te doen. Hé, maar gelukkig weet je na het lezen van dit artikel dat je hier gemakkelijk verandering in kan brengen. Bijbelstudies hoeven namelijk helemaal geen uren te duren. Een klein deel van je dag of van je week bezig zijn met God kan al heel prettig zijn. Inspiratie nodig? Lees gauw verder.

Tip: onderstaande Bijbelstudies/overdenkingen kun je in je eentje lezen, maar zijn ook ideaal voor stellen, bijbelstudiegroepjes, catechisatie of je studentenvereniging.

Tip 2: De titel van de Bijbelstudie is ook de link naar de websites.

  1. Zij Lacht > Zij Lacht is een blog met dagelijkse overdenkingen. Het is ontstaan omdat we altijd maar druk druk druk zijn en hierdoor weinig tijd voor ‘stille tijd’ nemen. De overdenkingen spreken aan, zijn toepasbaar op het leven in deze tijd en geschreven door allerlei vrouwen zoals jij en ik. Zoals de naam al doet vermoeden is het vooral gericht op (jonge) vrouwen, maar de overdenkingen zijn ook prima te lezen als man zijnde. Like de Facebookpagina zodat je er geen één overslaat. Heb je op het moment dat je de overdenking tegenkomt geen tijd? Plan dan een moment in waarop je hem gaat lezen (tijdens het ontbijt, in de trein of ‘s avonds in bed).
  2. Te druk om niet te bidden > Ga je naar deze website, dan kom je bij een werkboek met Bijbelstudies over tijd door brengen met God. Het is geschreven door Navigators studentenverenigingen. Je krijgt een duidelijke uitleg en kan direct na het lezen aan de slag met een aantal vragen waardoor je jezelf en God beter leert kennen.
  3. Bijbelstudies.info > Hier vind je vrij korte Bijbelstudies over interessante onderwerpen zoals ‘terrorisme’, ‘zelfmoord’ ‘verslavingen’ ‘seksualiteit’ en ‘relaties’. Ook vind je er concrete tips.
  4. Bijna-elke-dagboek over mensen in de Bijbel > Altijd al wat meer willen weten over de verschillende personages die in de Bijbel voorkomen? Wat hun verhaal is en wat je van ze kan leren? Je steekt veel op met dit Bijbelstudieboekje en het is weer eens wat anders. Te koop via Bol.com voor 14,90 euro.
  5. The Bible Project > Houd je niet zo van lezen, maar kijk je wel graag filmpjes? Dan is The Bible Project iets voor jou. De meeste filmpjes zijn Engels gesproken en ondertiteld, maar via de site of via YouTube zijn ook een paar Nederlands ondertitelde versies te vinden. Het zijn korte en informatieve filmpjes over bijvoorbeeld de Bijbelboeken en de samenhang hiertussen, maar ook over hoe je de Bijbel kunt lezen. De filmpjes kijken lekker weg en je krikt er je Engels ook nog eens wat mee op.
  6. EO online Bijbelstudies > Ook de EO biedt via de website diverse overdenkingen aan over uiteenlopende onderwerpen. Je leest bijvoorbeeld over verhalen uit de Bijbel en kijkt wat je hier in het dagelijks leven nu mee kan. Ook staan er aan het eind vaak een aantal vragen om je aan het denken te zetten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.