6 lunch-ideeën: als saaie boterhammen je strot uitkomen

De kans is groot dat jouw lunch meestal eenvoudig en gemakkelijk is. Met alle taken die je op één dag moet doen, blijft er vaak geen tijd over voor een 3-sterren lunch. Bovendien ligt de inspiratie niet altijd voor het oprapen. Uiteindelijk wordt het dus toch vaak een stapel boterhammen, één met kaas, één met ham en één met hagelslag. Bij mij in ieder geval. Maar… komt dat niet al lang je strot uit? Daarom hier: 6 alternatieve lunchgerechten.

Wentelteefjes

Waarschijnlijk ken je dit nog uit je kindertijd. De iets wat kleffe maar oh zo lekkere en zoete boterhammen uit de pan. Maak ze weer eens! Waarom niet? Het is heel eenvoudig, en je voelt je weer even kind. Beetje suiker erover en ready.

Iets met groente en fruit

Oké, het klinkt veel te gezond maar geef het een kans. Door groente en fruit aan je lunch toe te voegen kom je sneller op die “algemene dagelijkse hoeveelheid” vitamines, en het is een manier om je lunch minder saai te maken. Een plakje komkommer en augurk op je boterham met kaas kunnen bijvoorbeeld al wonderen doen. Zet er nog een bakje blauwe bessen bij (de aankoopprijs is helaas niet heel studentvriendelijk) en je hebt een echte Instagrammable lunch.

PANNENKOEKEN!

Ideaal om even de boterhammen-sleur te doorbreken. Bak gewoon eens één grote pannenkoek als lunch. Gooi er wat kaas of appel op om hem smaakvoller te maken. Side note: als je zo iemand bent waarbij de eerste pannenkoek altijd mislukt, is het trouwens wel wat jammer. Maak dan maar meteen de lunch voor je hele gezin of studentenhuis.

And I –soep

Een grote kom soep, bijvoorbeeld met wat stokbrood, vind ik een heerlijke lunch. Je kunt het makkelijk kopen en opwarmen, maar tegenwoordig hebben ze ook in veel supermarkten een soort gesneden groenten-pakket om je eigen soep te maken. Alleen even fijnmalen en koken, dan heb je zo een verse gezonde soep als lunch!

Blij met ei

Varieer eens met de mogelijkheden van het magische ei. Maak een roerei met spek, of ga voor een boerenomelet. Een zachtgekookt eitje op een cracker met ham vind ik zelf ook heerlijk!

Panini

Als de foto bovenaan de pagina je deed watertanden, is deze tip voor jou. Maak een panini! Familie van de tosti, maar die ken je natuurlijk al. Een panini maken kan gewoon in een tosti-ijzer, maar er bestaan ook speciale panini-grills. Op internet vind je honderden recepten voor lekkere panini’s. Bijvoorbeeld met mozzarella of met salami.

Nou, dat waren ze. Zes ideeën. Ik hoop dat je hier weer even mee vooruit kunt! Wat dacht je ervan om een week lang elke dag één ander ding van dit lijstje eten? En op de dag die overblijft…? Haal dan toch maar weer die saaie boterhammen uit de kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.