6 Instagramaccounts voor je dagelijkse portie self-love

Het is weer december: ‘s ochtends wordt het pas laat licht en s’ avonds wordt het weer vroeg donker. Donkere dagen, kou, en dan ook nog eens veel dagen thuiszitten door corona: dit zijn helaas de perfecte ingrediënten voor een winterdipje. Hoe dit voorkomen kan worden? Een flink portie self-love! Check daarom snel deze Instagram-accounts die je in deze behoefte voorzien.

@myselflovesupply
Dit kleurrijke account met zo’n twee miljoen volgers staat vol met self-love tips, self-care routines en inspiraties om gezond te leven. Quotes zoals ‘Hold on to what makes you happy’ worden afgewisseld met leuke en schattige illustraties. Bijvoorbeeld de ‘Staying home self-care’ post, met kleine tekeningetjes en tips om je tijd te besteden aan plantjes, nieuwe recepten of huisdieren.

@schouderklopje
Een self-love account opgericht door CHE-studenten van de opleiding Social Work! Met dit account krijg je een ‘schouderklopje op afstand’ en ‘mentale support in tijden van crisis’. Op het account staan foto’s, met als onderschrift vaak een tip of motiverend verhaaltje. Ook delen de CHE-studenten in de story van het account hun eigen self-love momenten en gaan ze in gesprek met hun volgers. Een aanrader!

@selflovehealer
Het motto van dit account is ‘The more you love yourself, the less nonsense you’ll tolerate’, en dat komt zeker naar voren in de honderden quotes op de pagina. Het design van de quotes is erg basic, maar de quotes draaien niet om de waarheid heen. Van quotes als ‘Not having the urge to explain or defend yourself is real peace’ tot quotes die het belang van self-care uitleggen.

@innervreede
Dit is een christelijk self-love account van Michelle Vreede. Haar doel is om haar volgers te laten groeien door hun mindset en volgens Bijbelse principes. Christelijke quotes worden afgewisseld met wat algemenere quotes. De eigenaresse plaatst bovendien zelf af en toe video’s waarin ze haar volgers vragen stelt en openstaat voor gesprek.

@notesfromyourtherapist
Op dit account verschijnt dagelijks een foto van een handgeschreven briefje met een tekstje, lekker nostalgisch. De oprichtster, Allyson Dinneen, deelt hiermee haar persoonlijke struggles en verhalen en stimuleert haar volgers om hetzelfde te doen. Dit zijn geen standaard self-love quotes, maar het gaat op dit account erg over emoties herkennen en emoties toelaten!

@sithwithwhit
Whitney Goodman noemt zichzelf de ‘radically honest psychotherapist’. Op haar account geeft ze self-love tips en oefeningen, maar ze houdt ook van het geven van wetenschappelijke feitjes. Zo geeft ze redenen waarom je positieve voornemens niet kunnen werken, of heeft ze een kenmerkenlijst gemaakt om te weten of iemand bereid is zichzelf te verbeteren.

 

 

One reply on “ 6 Instagramaccounts voor je dagelijkse portie self-love ”
  1. Excellent article! We will be linking to this particularly great article on our site. Keep up the good writing. Guillema Lindsay Simmonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.