5 tips om te sparen!

Sparen is iets, tja, laat ik het erop houden dat het de ene maand wat makkelijker is dan de andere. Toch geeft het altijd een lekker gevoel als je aan het eind van de maand wat geld weg kan zetten. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je dit hopelijk wat vaker kan doen!

 

  1. Elk beetje helpt

Kijk, het is natuurlijk lekker om in één keer honderd euro naar je spaarrekening te schuiven. Maar onthoudt dat elk beetje helpt, geen bedrag is te laag om te sparen! Zo zie je maar: elke week 10 euro is toch een ruime 500 euro aan het eind van het jaar!

 

  1. Geef minder uit

Ja, ik merk het al. Deze tip willen we allemaal overslaan, maar het is waarschijnlijk de tip die iedereen zal herkennen. We geven zoveel geld uit aan onzin, eten, drinken en shotjes dat het onmogelijk is om te sparen. Probeer voor jezelf eens bij te houden wat je maandelijks nou uitgeeft, en kijk er aan het eind van de maand eens naar. Wat is nou niet nodig, en waar kan je op besparen?

 

  1. Maak het zichtbaar

Iedereen heeft ze vroeger wel gehad: de spaarbuis. Maar zeg nou eerlijk, dit maakt dat je je geld zichtbaar ziet toenemen, en dat motiveert! Dus hup, naar de Intertoys en koop zo’n buis! Voor je het weet kan je je vrienden een volledig verzorgde avond op het terras aanbieden. Ohnee, zet het nou op die spaarrekening!

 

  1. Marktplaats

Een andere manier om geld te verdienen dan werken is het verkopen van je oude spullen. Het is best wel de moeite waard om eens op een zaterdagmiddag door je spullen te struinen. Hier kom je allicht iets tegen wat bij een ander gezin een betere toekomst zal hebben. En jij hebt weer wat geld!

 

  1. Challenge

Als afsluiter wil ik je een challenge meegeven, waardoor je misschien wel bewuster wordt van je geld. Apple Pay of contactloos betalen is namelijk heel makkelijk, maar als je een fysiek briefje van 50 geeft aan de medewerker van de DA, doet dat wel iets meer zeer. Daarom de volgende challenge: geef een week lang alleen contant geld uit. Dit maakt je bewuster, en wellicht ga je hierdoor beter sparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.