5 sites om je uren lang bezig te houden

Wist je dat er meer dan 1 miljard websites bestaan? Er zijn websites die iedereen kent, zoals YouTube, Facebook en Twitter, maar ook minder bekende websites. Sommige sites zijn echt compleet onzinnig: een site met bewegende zalmen bijvoorbeeld. Tussen die stortvloed aan websites drijven ook wat pareltjes die je misschien niet kent. Hier vijf tips voor je optionele nieuwe lievelingswebsite.

1. HELE ongemakkelijke familiefoto’s
Familiefoto’s maken is niet typisch Hollands: wereldwijd maken veel gezinnen deze ongemakkelijke, vaak iets té geforceerde, foto’s. De één is nog raarder of grappiger dan de ander. Een lompe oom, kotsende baby of veel te strakke kleding voor de kinderen. Op de site Awkward Family Photos  kun je hart ophalen aan duizenden ongemakkelijke familiefoto’s.

2. Instructies-waar-je-altijd-al-op-wachtte
ALLES waarvoor je ook maar enige instructie zou kunnen krijgen, is de vinden op wikiHowAltijd al willen weten hoe je een boemerang moet gooien, hoe je je kleedt als hipster of hoe je een hese stem krijgt? WikiHow heeft het antwoord. Wat de kracht is van deze site? De droge illustraties die an sich al een soort meme zijn en de ontzettende grote variatie aan ‘tutorials’. Je kunt blijven doorklikken en lezen!

3. Social media-hits
De naam van de site zegt het al: Op The Best Social Media vind je het beste van de (vooral Nederlandse) social media content. Lijstjes met grappige tweets over actuele situaties of televisieprogramma’s of scherpe posts op social media van bedrijven. De samenvattingen met gevatte tweets over Boer Zoekt Vrouw zijn mijn persoonlijke favoriet.

4. Aardrijkskunde-knobbel
Altijd al willen weten of je een aardrijkskunde-knobbel hebt? Ga naar deze site! Geoguessr is een online spel waarbij je de wereld leert kennen. Met behulp van Google Street View word je op een willekeurige plaats ergens op de wereld gedropt. Je kunt rondlopen en aan de hand van de omgeving moet je schatten waar je bent gedropt. Dit doe je door op de wereldkaart te klikken.

5. Online spelletjesmiddag (met vreemden)
Via Board Game Arena speel je online spellen die je normaal altijd aan de keukentafel speelt. Saboteurs, yahtzee of can’t stop, je kunt kiezen uit tientallen spellen (bij de betaalde versie krijg je er meer). Deze speel je vervolgens online, waarbij je kunt kiezen tussen het spelen met vrienden en het spelen met vreemden. Met de chatfunctie kun je er een gezellige middag van maken!

Hopelijk zat er wat voor je bij! En zo niet? Treur niet. De zalmen staan, of uh zwemmen, nog altijd voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.