5 manieren om wandelen leuk(er) te maken

Geen fietstochtjes naar school, geen gezwoeg in de sportschool en niet meer struinen door de winkelstraten van Ede. Ons aantal beweegminuten is gigantisch gedaald. Terwijl bewegen juist zorgt voor een verbeterde weerstand: iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken. Oei. Een manier om toch te bewegen in deze tijden is wandelen. Gezond is het zeker en met de volgende tips wordt ’t ook nog eens leuk.

1. Fotosessie
Neem je fotocamera of telefoontje mee en kijk tijdens de wandeling goed om je heen. Door als fotograaf naar de omgeving te kijken, vallen je misschien hele andere dingen op. Je ziet bomen en planten (of de buurman) waar je normaal nooit aandacht voor had en kan op deze manier ook nog werken aan je fotografie en compositie-skills!

2. Podcast-tijd!

Ze worden populairder en populairder, die podcasts. Ik kan me er nooit zo goed toe zetten als ik thuis zit: dan kijk ik liever een film of een serie. Tijdens het lopen is het echter dé oplossing voor saaie wandelingen. Voor je het weet ben je een uur aan het lopen. Een paar tips:

 3. Je innerlijke filosoof
Neem eens de tijd om tijdens je wandeltochtje ècht na te denken over diepe levensvragen. Maak vooraf een lijstje en werk deze (voor zover dat mogelijk is natuurlijk) stuk voor stuk af tijdens het wandelen. Of je met een existentiële crisis terugkomt of niet: je hebt in ieder geval even flink je brein gekraakt.

4. Teken-een-figuur-met-je-wandelroute
Deze tip is iets luchtiger dan de vorige: Met de app Just Draw It! Route planner & distance finder (hele mond vol…) kun je zelf wandelroutes tekenen op de kaart. Je ziet meteen hoeveel kilometer het is en je kunt je routes namen geven en delen. Dus, wat ga jij als eerste lopen? Het CHE-logo of het silhouet van je cavia?

5. Muziek
Oké, deze tip lijkt erg vanzelfsprekend. Muziek luisteren tijdens het wandelen deed je voorheen misschien ook al, maar met een beetje creativiteit kan je zorgen dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Luister bijvoorbeeld een afspeellijst met allemaal wandelliedjes zoals “You’ll Never Walk Alone” (wat je in dit geval waarschijnlijk juist wel doet, maar dat terzijde), “I’m Gonna Be (500 miles)” of “Walking On Sunshine”. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor filmmuziek, Disneyklassiekers of Nederlandse hits. Alles kan, zolang je je er maar voor warmloopt. Haha.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.