5 manieren om je ondanks corona toch student te voelen

Door de corona-maatregelen hebben we allemaal veel minder fysiek les. Als we eindelijk eens naar de CHE mogen, is ook daar alles anders dan anders. Een looproute met pijlen op de vloer, een hele korte lesdag en niet gezellig samen lunchen rond de tafel. De rest van ons studentenleven staat ook op zijn kop. Borrelen op 1,5 afstand is toch geen doen? “Het nieuwe normaal” zorgt voor een ander leven, maar hoe zorgen we ervoor dat we ons toch student blijven voelen? Check snel deze vijf tips!

  1. Eet en drink als een student

Misschien heb je nu juist meer tijd om uitgebreid te kokkerellen, maar als je je echt weer even wilt voelen zoals een jaar geleden hoort daar toch een ander voedingsschema bij. Pizza’s, kant-en-klaarmaaltijden en noedels geven je vast het gevoel dat alles weer helemaal klopt. Verder smaakt een biertje in huis toch niet anders dan een biertje in het café?

  1. Kijk studentenfilms en -series

Heerlijk cliché: een student die bepakt en bezakt de campus op komt lopen, richting een nieuwe start aan een Amerikaanse universiteit. Er zijn heel veel films en series over het studentenleven. Denk maar aan How To Get Away With Murder, Glee, Community, The Roommate en Pitch Perfect.  Als je je zelf dus even geen student voelt, kun je altijd nog achter de televisie kruipen!

  1. Zoek elkaar op via sociale media

Er zijn veel pagina’s op Instagram, Facebook of Twitter waar studenten memes of inside jokes met elkaar delen. Of het nou gaat over de NS, Ome DUO of hoorcollege-blunders. De kans is groot dat je je zult herkennen in memes, berichten of grappige quotes.

  1. Bezoek af en toe een studentenstad

Wanneer je in Utrecht, Amsterdam of Leiden rondloopt, krijg je absoluut meer het gevoel dat je student bent dan wanneer je in Ede rondscharrelt. Misschien maakt zo’n dagje naar een studentenstad nog wat goed. Je kunt gaan werken aan je essay of tentamen in een hip studentenbarretje waar je smoothies en bananenbrood kunnen bestellen.

  1. Spreek je studiegenoten online

En dan bedoel ik niet via de chat tijdens een online college. Nee, plan een moment in om gewoon met een groepje gezellig te kletsen via Skype. Deel lief en leed met elkaar en praat niet alleen over schoolopdrachten. Hou gewoon een soort online borrel: inclusief eigen drankjes en snacks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.