5 lifehacks om uit bed te komen

Het is heel vroeg, super koud en lichtelijk schemerig. Jij ligt nog in bed en bent daar voor de komende uurtjes nog wel op je plek. Helaas denken je verplichtingen daar anders over. Of het nou de online les is die om 8:45 start, een bijbaantje dat om je roept of een stage waar je écht om 9:00 wordt verwacht: je móet vroeg opstaan. Hoe dat lukt? Check snel deze tips!

 

1. Van slapen naar sprinten

Zet je wekker aan de andere kant van je slaapkamer en zorg ervoor dat het volume van die wekker op zijn hoogst staat. Wanneer de wekker gaat, zul je als een gek een sprintje moeten trekken om te voorkomen dat je hele studentenhuis óók wordt gewekt. Door die adrenaline-stoot ben je meteen wakker! Nog een voordeel: Je hebt je ochtendgymnastiek ook weer gehad.

2. Koop jezelf om

Jezelf omkopen om vroeg op te staan? Dat kan zeker! Hoe? Met een héél lekker ontbijt! Want als je wekker gaat en je weet dat er sinaasappelsap, croissantjes, suikerbrood, pancakes of wat dan ook op je staan te wachten, is het niet meer zo’n ramp om op te staan, toch? Voor dat heerlijke vooruitzicht heb je vast wel wat over!

3. Lampwekker

Je hebt speciale lampen die ook dienen als wekkers, of eigenlijk wekkers die een lamp zijn. De lamp gaat steeds iets feller aan, zodat je op een soort van natuurlijke manier wordt gewekt. Een goede wekker voor mensen die in de ochtend heel prikkelbaar zijn voor geluid, dus liever stilletjes wakker worden. Al weet ik niet hoe vrolijk je wordt van een felle lamp voor je gezicht…

4. Genoeg slaap

Dagen waarop je heerlijk uitgerust wakker wordt en niet gewekt wordt door een wekker: kun jij je die herinneren? Eigenlijk wekt ons lichaam ons automatisch als we genoeg hebben geslapen. Om het even in Sims-taal te zeggen: als ons balkje met slaapbehoefte helemaal groen is. Wil je dus geen wekker gebruiken? Ga dan lekker vroeg naar bed zodat je aan die slaapuren komt en kijk of je jezelf kunt aanleren elke dag rond dezelfde vroege tijd wakker te worden!

5. Ga EXTREEM

Mochten de bovenste tips niet werken en ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je altijd ‘The High Voltage Ejector Bed’ nog maken. Op brute wijze word je hiermee gewekt en je bed uitgegooid. Misschien niet heel goed voor je lichamelijke conditie, maar één ding is zeker: je wordt er wel meteen wakker van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.