5 diverse boekentips om je quarantaine door te komen

Wat doe je wanneer je dagenlang noodgedwongen in quarantaine moet zitten? Hoe zorg je dat je niet ziek wordt van verveling? Naast Netflixen, videobellen met vrienden en home work-outs is er nog iets heel leuks wat je kunt doen. Zo ben je toch even in een andere wereld, vergroot je je levenswijsheid en kun je weer lekker meepraten met alle slimme mensen. Waar ik het over heb? Juist ja: lezen! Check deze tips over vijf compleet verschillende boeken en wie weet zit er wel wat voor je bij!

  1. Anti-zelfhulpboek: The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Dit enigszins psychologische boek heeft een duidelijke boodschap: ‘Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven.’ Misschien is een lang moment van thuis zitten de ideale situatie voor jou om je mind-set te veranderen: word wat minder streng voor jezelf! Dit populaire boek is een echte aanrader. Hoewel ik me best wat heb geërgerd aan de ‘kijk-nou-hoe-leuk-ik ben-schrijfstijl’ van de auteur, vond ik het boek erg leerzaam en heeft Mark zijn punt zeker gemaakt.

  1. Wetenschappelijk boek: Wat Als? – Randall Munroe

Dit boek heeft als ondertitel: ‘Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen.’ Dat zegt misschien al genoeg. Met interessante cartoons, logische voorbeelden maar ook met eindeloze en ingewikkelde berekeningen gaat de auteur in op vragen zoals ‘Als mijn printer letterlijk geld kan drukken, heeft dat dan grote gevolgen voor de wereld?’ Hoewel ik de antwoorden niet altijd snapte, vond ik het een leuk en grappig boek om er af en toe even bij te pakken en de vragen vind ik erg origineel.

  1. Komisch boek: Ik heb een Slimme Droger – Tex de Wit

Dit boek is geschreven door Tex de Wit. Misschien ken je hem wel als cabaretier en programmamaker van onder andere Zondag met Lubach en Klikbeet. Ik hou erg van zijn droge en flauwe humor en wanneer jij daar ook van houdt, is dit boek een absolute aanrader! Met gedichtjes en verhaaltjes die nergens op slaan en je tegelijkertijd de slappe lach kunnen bezorgen, is dit boek door mij helemaal goedgekeurd.

  1. Roman: Dit is ons verhaal – Ashley Elston

Nu een echte roman: in dit Amerikaanse moordmysterie duikt een student bij haar bijbaantje bij de assistent-officier van justitie in een moordzaak. Binnen een vriendengroep van vijf, is één jongen neergeschoten en de andere vier vrienden (tevens de enige verdachten) zwijgen allemaal. Met de nodige drama en spanning is dit boek zeer geschikt om je even helemaal in een andere wereld te wanen. En zoals er op internet over geschreven is: Riverdale en 13 Reasons Why meets John Grisham en Karen McManus. Als je van mysteries, rechtszaken en Young Adult-boeken houdt, is dit zeker een aanrader!

  1. Interviewboek: Gloei – Edward van de Vendel

Dit boek van bijna vijfhonderd bladzijdes (!) staat vol met interviews en gedichten over LHBT+ jongeren tussen de zestien en drieëntwintig jaar. Ik vind het een prachtig boek dat laat zien hoe divers mensen zijn. Van de achttienjarige paralympische zwemkampioen tot de Syrische bootvluchteling: alle jongeren hebben een andere geaardheid of gender dan ‘de meerderheid’. Een inspirerend boek dat je er steeds weer even bij pakt, en een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in diversiteit onder jongvolwassenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.