3 tips voor hoe jij je leven op orde krijgt

Help, help, help. Wat een zooitje. Ik moet nog zó veel doen. Maar wat eigenlijk? En waar moet ik beginnen? Ik plof op de bank, open mijn telefoon, en doe vervolgens de rest van de middag niets. Dit zullen we allemaal wel kennen: het gevoel dat je leven één grote chaos is. Maar deze chaos wordt niet minder op als je er niets aan doet. Vandaag drie tips voor jou om je leven structureel wat meer op orde te krijgen.

  • De papieren agenda

Terug naar het jaar kruit. Gebruik een papieren agenda. Uit onderzoek blijkt dat als je iets met de hand opschrijft het beter onthoudt. Koop dus een overzichtelijke agenda en noteer daarin alles wat je moet doen; neem iedere avond even de tijd om je agenda voor de volgende dag of de rest van de week door te nemen; zo vergeet je al de helft minder!

  • Geef je spullen een vaste plek

Ik zal vast niet de eerste zijn die dit tegen je zegt; en misschien ook wel niet de laatste. Maar dit gaat je helpen; niet meer eindeloos zoeken naar je telefoon, je sleutels, je portemonnee of je oortjes. Geef de spullen een logische plek en wees daar strak in. Dus zit jou portemonnee altijd in het voorvakje van je tas en vandaag toevallig in je jaszak? Stop hem in het voorvakje van je tas; dat gaat lichtelijke paniekaanvallen voorkomen.

  • Deel je tijd bewust in

Het voorbeeld van de hele middag op je telefoon zitten, zonder dat je wat doet, is voor velen herkenbaar. Aan het einde van de middag heb je niets gedaan en ben je ontevreden. Om deze reden is het belangrijk dat je van te voren weet wat je gaat doen; zo ben je productief en heb je misschien wel tijd over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.