OVER AD REM

Welkom bij Ad Rem Online!

De geschiedenis van Ad Rem Online gaat al zo’n dertig jaar terug. Door drie studenten Journalistiek werd een magazine gemaakt en uitgegeven op de CHE. De papieren bladen waren maandelijks door de school heen te verkrijgen, en werden gelezen door veel mensen. Deze studenten zorgden geregeld voor een kleine irritatie bij de directie van de CHE.

Door de onafhankelijkheid en journalistieke invulling van Ad Rem werden er regelmatig scoops en ‘juice’ gedeeld. Samenvattend was Ad Rem het kleine jongetje wat tegen het been van de grote meneer, de CHE, schopte.┬áDe CHE bewonderde de inzet van de jongens voor het blad, en kocht het blad. Hoe vet! Als student begin je met een blad, en een grote organisatie koopt het.

Ad Rem is sindsdien alleen maar gegroeid, continu onder leiding van studenten. Studenten schreven, interviewden, maakten video’s en leerden via Ad Rem Online. Dit allemaal onder toeziend oog van verantwoordelijke hoofdredacteuren: ook studenten. Inmiddels wordt het blad niet meer gedrukt, maar zijn we volledig online. Via Facebook, Instagram en de website zijn we vindbaar voor studenten van de CHE.

Wij proberen jou dagelijks inspirerende, toffe, verdiepende artikelen en video’s aan te bieden. We proberen een laagje dieper te gaan en gaan taboes niet uit de weg.

We hope you like it!

Nieke Eigenhuis en Stijn de Jong – Hoofdredactie