Wat te doen tijdens quarantaine

We zitten nog steeds in quarantaine en voorlopig blijft dit ook nog wel zo. Veel studenten halen schoolwerk in, volgen online hun colleges en bereiden zich voor op de naderende toetsen en herkansingen. Toch blijft er nog wel veel tijd over. Tijd om nieuwe hobby’s te zoeken misschien? Er zijn studenten die deze tijd creatief worden en allerlei dingen verzinnen om de tijd te doden.

To-do lijstjes maken voor elkaar

Talitha studeert op de CHE en vult haar tijd op een creatieve manier in. Samen met een vriendin heeft ze iets bedacht om de tijd door te komen. Voor elkaar hebben ze ‘to-do’ lijstjes gemaakt met allerlei opdrachten en dingen om te doen voor de hele dag. Zo ben je toch een soort van samen bezig met iets en is er contact, tegelijkertijd heb je een goedgevulde dag en blijf je lekker bezig!

‘’We hadden allebei een lijst opgestuurd naar de ander. Daar stonden dingen in als: een kaart maken voor iemand, bijvoorbeeld iemand die je lang niet hebt gesproken om een extra hart onder de riem te steken.’’ Ook stonden er op het lijstje serieuzere dingen. Zo stond er ook op om de dag te beginnen met God ergens in de natuur.

Ontspannen, grappig en betekenisvol

‘’Aan het eind van de dag evalueerden we met elkaar hoe het was geweest en wat we wel of niet hadden gedaan van het lijstje. Het was echt tof, ontspannend en grappig maar tegelijkertijd ook betekenisvol’’, zegt Talitha.

‘’Het is extra leuk omdat je jezelf er echt toe zet, omdat je weet dat de ander het ook doet. Dat maakt wel dat je een stukje motivatie krijgt door iemand anders. Het maakt het ook leuker als iemand anders dat voor je bedenkt en dat je het dan ook gaat uitvoeren.’’

Nog wat punten uit het lijstje voor als je ergens tijd over hebt: ‘’Een stukje wandelen en bloemen plukken, genieten van de mooie natuur. En een Enzo Knol vlog kijken en daar een levensles uit halen!’’ Daarnaast kun je nog brownies gaan bakken of zelf een woordzoeker maken van dingen waar je dankbaar voor bent. Dus mocht je je nog een moment vervelen binnenkort, misschien is dit de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.