Vreemd: in Zuid-Korea is daten met je klasgenoot verplicht

Soms heb je van die colleges waarbij je je afvraagt wat het met je opleiding te maken heeft. Als je dan al op komt dagen tijdens de colleges ben je vaak een van de weinigen en probeer je met de minste inzet toch die studiepunten binnen te sprokkelen.

Zo zal het er misschien ook aan toe gaan bij Zuid Koreaanse studenten. Op twee universiteiten krijgen alle studenten namelijk het vak ‘Trouwen en Relaties’. Deze colleges zijn verplicht gesteld om het enorm lage geboortecijfer in het land tegen te gaan. Wat ze hiervoor moeten doen? Maandelijks op date gaan met een klasgenoot! Daarnaast krijgen ze les in relaties, familiebanden en seks. Toch wat anders dan vakken als Nederlands of Economie.

Jang Sae-sook, professor aan een van de universiteiten, ontwikkelde het vak. „Door de vergrijzing van de Zuid-Koreaanse maatschappij is het van essentieel belang dat er een nieuwe generatie klaarstaat. Het hebben van een relatie en trouwen is hierin een belangrijke basis.” Liet de professor weten aan de Britse site Express.

Volgens de professor zorgt de hoge werk- en studiedruk in Zuid-Korea ervoor dat de studenten weinig relaties aangaan. Dates met klasgenoten en lessen in gezonde relaties en burgerschap zouden volgens Jang Sae de vergrijzing op kunnen lossen. Waar het geboortecijfer in Nederland al laag ligt op 1,7, ligt het Zuid-Koreaanse cijfer op 1,2. Hiermee heeft het land het allerlaagste geboortecijfer op aarde.

Wanneer de werk- en studiedruk zo hoog is, blijft het de vraag of dit extra vak (en dus extra studielast) de vergrijzing zal tegengaan. Toch moeten er hoe dan ook maatregelen getroffen worden en heeft de regering 50 miljard beschikbaar gesteld om Zuid-Koreanen vaker te laten trouwen en kinderen te laten krijgen. Verandert er niets, dan is de kans groot dat het land in 2750 uitgestorven is.

Bron: Metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.