Vind je baan met behulp van je smartphone #Baantjescarrousel

Het is mei. Het schooljaar zit er bijna op. Maar voor veel mensen komt er geen volgend schooljaar meer. Je bent bijna afgestudeerd! De stap uit de veilige blokkendoos van de CHE en de stap in de echte wereld. Misschien wel de ‘9 tot 5, stropdasdragende, VrijMiBo wereld’, misschien wel de ‘stressvolle, planschrijvende, hardwerkende burn-outwereld’. Maar voor het zover is, eerst nog een baan vinden. Ad Rem Tech helpt vandaag met een aantal tips om met behulp van je telefoon een baan te vinden. Disclaimer: Ook geldig voor alle mensen die een mooie vakantiebaan zoeken!

 

Stap 1. Zoeken naar een baan

De baan komt niet naar jou, jij moet naar de baan. Zo simpel is het. Gelukkig kan jouw telefoon je daar een handje bij helpen. Vacaturesites zoals Indeed (gratis, iOS en Android) en Nationale Vacaturebank (gratis, iOS en Android) hebben al een app. En dan heb je ook nog het pareltje Glassdoor (gratis, iOS), een vacature app waar je ook gelijk kunt checken hoeveel je kan verdienen en hoe jouw mogelijke (ex-)collega’s de baan of het bedrijf hebben ervaren.

 

Stap 2. Het Curriculum Vitae

Heb jij nog steeds geen CV? Dan klopt er iets niet. Zonder CV kun je tegenwoordig geen sollicitatie meer versturen. Het tekstuele wonder wat je in Word met Arial 11, lettertypeafstand 1,5 hebt gefabriceerd, kun je anno 2018 ook maar beter verwijderen. Wat dan? Zelf een CV ontwerpen met Photoshop of Indesign is veel van ons te veel van het goede. Gelukkig zijn daar de pareltjes als VisualCV (gratis, iOS en Android) en Resume Builder (3,49, iOS) die je best wel eens uit de brand kunnen gaan helpen. Flitsend CV, in the pocket.

 

Stap 3. Solliciteren kun je leren

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij de sollicitatie. Voor de mannen is een how-to-tie-a-tie app (zoals How to Tie a Tie Fast and Easy, iOS) een grote aanrader, vooral omdat een half uur striktijd bespaard. Verder zijn apps als Calm (gratis, iOS en Android) en MindFi (gratis, iOS en Android) een aanrader om het koppie even leeg te maken, zo vlak voor een gesprek. Zo ga je goed voorbereid het gesprek in en kom je misschien wel terug met een nieuwe baan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.