Warmetruiendag komt eraan: ”Verwarm elkaar, niet de wereld”

De Warmetruiendag komt er weer aan. De CHE doet ook dit jaar weer mee en schrijft op hun site: ‘’Wij doen weer mee aan de vrolijkste klimaatactie van Nederland. Van 3 tot en met 7 februari organiseren wij een Warmetruienweek. Trek je dikste warme trui aan!’’ Geen Warmetruiendag dus, maar een hele Warmetruienweek!

De besparingen van de energiekosten worden gedoneerd aan het Leger des Heils en de opvang van daklozen in Ede. ‘’In deze week organiseren we leuke activiteiten om je warm te houden.’’ Elke ochtend wordt de verwarming een graadje lager gezet.

Vrolijkste klimaatactie van het land

Op 7 februari is alweer de 14e landelijke Warmetruiendag. Meedoen is makkelijk. Zet de verwarming een stukje lager, trek een lekker warme trui aan en bespaar energie en CO2 per graad. Als het hele land een dag een graad lager zou stoken, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Als dat de hele winter zou gebeuren, besparen we 1 megaton aan CO2. Elk jaar gaat de Warmetruiendagactie energieverspilling tegen met de grootste klimaatactie van Nederland. ‘’Samen bieden we een feest van klimaatoplossingen voor iedereen.’’

Verwarm elkaar, niet de wereld

Elk jaar melden honderdduizenden Nederlanders zich aan voor warmetruiendag. ‘’Samen hebben we impact, en dat is waar we met Warmetruiendag voor gaan. De wereld van Warmetruiendag is Power to the people.’’ In 2050 willen we een schone energievoorziening. Warmetruiendag zet energiebesparing hoog bovenaan en doet onderzoek naar schone energie in de toekomst.

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 mensen bewuster omgaat met energie na hun deelname aan Warmetruiendag. Nederland heeft als doel om in 2050 voorzieningen te hebben die helemaal geen CO2 uitstoten. Dit heeft de politiek vastgelegd in de klimaatwet.

Trek je warme trui aan en bespaar energie

Inmiddels hebben al ruim 2,2 miljoen mensen meegedaan aan Warmetruiendag. Klimaatverbond Nederland is de initiatiefnemer van Warmetruiendag. Sinds 2007 wordt het georganiseerd onder het motto ‘’Verwarm elkaar, niet de wereld.’’

Zet die verwarming dus een graad lager, trek je warmste trui aan en bespaar energie. Zet hem in je agenda: 3 tot en met 7 februari: Warmetruienweek!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.