Studentenheadlines: dit nieuws mag je niet missen

Wij snappen dat je als student een mega druk en vol leven leidt, en daardoor soms even niet het nieuws kunt volgen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met het belangrijkste studentennieuws. Zo ben jij snel op de hoogte van wat er speelt, naast bier en boeken, in studentenland.

En dit zijn de headlines: zes Eindhovense studenten dragen zeer besmettelijke ziekte met zich mee, minister van Onderwijs waarschuwt de Tweede Kamer voor een te hoge studiedruk bij studenten en bierkrattendief betrapt bij een studentenhuis. 

Minister: studeren is geen race naar een diploma

student

Afgelopen donderdag verstuurde Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, een brief naar de Tweede Kamer. Hierin waarschuwt zij voor een te hoge studiedruk die geen struikelblok moet gaan worden voor studenten. Hogescholen en universiteiten leggen te veel nadruk om studenten zo snel mogelijk af te laten studeren, stelt ze in een interview met TrouwStuderen gaat volgens de minister niet alleen om studiepunten, maar ook over persoonlijke ontwikkeling en een kans om je sociale kwaliteiten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door maatschappelijke relevante taken, zoals vrijwilligers- of bestuurswerk. En pluspuntje: dat vind je toekomstige werkgever ook erg fijn, aldus van Engelshoven.

Want op de arbeidsmarkt zoeken ze niet alleen naar afgestudeerden met een papiertje, maar ook personen die breed georiënteerd zijn. En om studenten de ruimte te geven om zichzelf te ontwikkelen als mens, kondigde de minister aan dat onderwijsinstellingen niet te streng mogen zijn met het bindend studieadvies. In plaats van de zestig punten die eerstejaars moeten halen, is het volgens haar redelijker om veertig behaalde punten te eisen.

(Trouw, Parool)

Zes Eindhovense studenten hebben een zeer besmettelijke ziekte

Ziekte onderzoek

De GGD meldde vorige week woensdag dat er bij zes studenten in Eindhoven de erg besmettelijke ziekte bof is vastgesteld. Er is een kans dat meerdere studenten besmet zijn geraakt. Het verspreiden gaat makkelijk door hoesten, niezen, praten en handcontact. De symptomen van bof zijn onder meer hoofdpijn en koorts. Gelukkig voor de zieke studenten gaat de ziekte vanzelf weer over.

(NU.nl

Bierkrattendief in tuin van Tilburgs studentenhuis betrapt

bierkratten

Studenten van een studentenhuis in Tilburg hadden een heel kapitaal van zestien lege bierkratjes in hun tuin gespaard, maar die waren zij bijna kwijt afgelopen woensdagavond. De kratten waren al klaargezet door de dief voor een ritje naar de supermarkt om de emballage binnen te slurpen. Een dorstige student liep rond 19:30 uur de tuin in om een biertje te pakken en betrapte toen een krattendief. Hij probeerde nog weg te duiken achter een vuilnisbak, maar tevergeefs. De jongen riep zijn huisgenoten erbij en samen vingen ze de 32-jarige mannelijke krattendief en hielden hem vast tot de politie kwam.

(Omroep Brabant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.