Speak: voormalig hoofdredacteur Trouw Gerbert van Loenen te gast

Moet alles de hele tijd perfect zijn? Of hoort tegenslag ook gewoon bij het leven? Om deze vragen draait het donderdagavond bij de tweede avond van ‘Speak’, het discussieplatform voor studenten Journalistiek en Communicatie.

Te gast in café Substitute is Gerbert van Loenen, voormalig hoofdredacteur van Trouw. Hij schetst een nieuwe norm die ons vertelt wat de zin van het leven is: gelukkig worden. Zolang je maar je best doet, want wie ongelukkig is, doet iets fout. Van Loenen zal echter betogen dat zo’n streven naar geluk vaak alleen maar naar ongeluk leidt en pleit daarom voor een ‘Lof der onvolmaaktheid’ zoals de titel van zijn boek veelzeggend luidt.

Na zijn inleiding gaat van Loenen de discussie aan met de aanwezige studenten en medewerkers van de J&C-academie. Dit keer vindt de discussie niet plaats in het immer luidruchtige deel van de kroeg, waar voetbalsupporters de boel met gejuich of gevloek verstoren. Nee, de organisatie kiest nu voor de aangename bovenzaal, waar het bier overigens net zo lekker smaakt als beneden. Een niet onbelangrijk detail, want na afloop van het centrale debat, onder leiding van docent Hans Pfauth, is er gelegenheid tot napraten – en borrelen. Wat wil een mens nog meer?

Wat: Speak met Gerbert van Loenen

Waar: Café Substitute, Nieuwe Stationsstraat 27

Wanneer: donderdag 10 maart vanaf 19.30 uur.

Hashtag: #kakleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.