Ook zo’n moeite met plannen?

Voor de een is het piece of cake, terwijl de ander er met zijn studie compleet in  vastloopt: Plannen.

Een goed moment om terug te blikken op waar Ad Rem Online in januari nog over schreef… Goede voornemens, ik weet het, misschien wat afgezaagd nu het al maart is? Aan de andere kant: nu weer beginnen kan ook fungeren als prettige wake-up call. Ad Rem Tech reikt een aantal handvatten uit om het plannen makkelijker en sneller te maken.

 

Goede app: Asana (projectmanagement app, gratis voor iOS en Android)

Op het gebied van planningen maken voor toetsen of praktische projecten is Asana mijn absolute nummer 1. Normaal gesproken wordt het gebruikt door grote bedrijven om hun marketingcampagnes mee bij te houden, maar ook voor persoonlijke planningen is Asana de must have. De app (en website) heeft alle noodzakelijke opties in het gratis pakket: subtaken, mappenstructuur, tags en notificaties. Dit is bij andere apps (bijvoorbeeld Todoist) wel eens anders. Daarnaast heb je de mogelijkheid om groeps- of teamgenoten een uitnodiging te sturen voor een bepaalde takenlijst. Een absolute topper dus!

Matige app: Google tasks (Google-eigendom, dus niet geoptimaliseerd voor iOS)

Google Tasks lijkt voor de uitgebreide Google gebruiker (de Gmailers en Google Calendar gebruikers) de ideale oplossing voor hun taken. Maar zo simpel ligt het helaas niet. De Google Tasks op de PC of Mac, ondergebracht onder een bijna onzichtbaar tabblad op de Gmail website, is sinds kort zelfs ondergebracht als mini pop-upje. Terwijl de Google Tasks app (niet van Google, maar van een externe appbouwer) ook lang niet aan de schoonheidsprijs mee doet en daarnaast niet lekker loopt op een iPhone (nog minder lekker als op een Android). Geen aanrader dus. Gebruik in de plaats van Google Tasks het gratis programma Wunderlist, of probeer Any.do eens uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.