Nog vijf minuten

Nog 5 minuten voordat mijn bus ging. Ik moest opschieten; daarom pakte ik snel mijn tas en vloog op de fiets. Onderweg naar de bushalte keek ik om me heen. De zon kwam op, en oh, dat was zo’n prachtig gezicht. Ik greep naar mijn mobiel om wat foto’s te maken. Terwijl ik dat deed, vloog er een zwerm vogels in mijn beeld. Dat maakte de foto nog mooier. Met een geluksgevoel stapte ik de bus in. Wat een goud moment.

Nog 5 minuten voordat het college begint. De man tegenover me pakt de presentie lijst er alvast erbij en kijkt wat om zich heen. Ik ken hem niet. Misschien gaat hij zich zo voorstellen. Om mij heen is iedereen druk bezig. De een gooit met een flesje, de ander is op zijn laptop aan het werk. Ik kijk naar buiten. Gelukkig de zon is nog niet weg. Na dit college is het pauze. Misschien kunnen we dan even naar het dakterras gaan, om van de zon te genieten. Een stem onderbreekt mijn gepeins. De man voor mij begint te praten. ‘Welkom in dit college. Ik zal mij even voorstellen en daarna vertellen wat we in dit college gaan doen. ’

Nog 5 minuten voordat we het gaan bespreken. Mijn wens om in de paze naar het dakterras te gaan is iets eerder in vervulling gegaan. Net moesten we vijftien minuten stil zijn. “Ga een rondje lopen, of ergens zitten, maar zorg dat je over je zelf nadenkt. Laat je gedachten maar gaan”, zei de meneer. En dus lopen we naar het dakterras, en denken we in de zon over onszelf na. Terug in het lokaal krijgen we een wit papier. ‘Zet wat je net allemaal heb gedacht, nu op papier.’ ‘Ja, maar.’ ‘Nee, doe het maar gewoon. Dit kan niet verkeerd gaan.’ Ik begin te schrijven, en eigenlijk gaat het best makkelijk. Ik schrijf over de zon, die vandaag zo aanwezig is. Maar ook over alles wat ik nog moet doen.

Nog 5 minuten voordat ik weer thuis ben. Ik zit op mijn fiets en kijk naar de heldere hemel. Deze dag waarop de zon zo fel scheen, is bijna voorbij. Ik denk terug aan vanmiddag. Bij de bespreking van de gedachten kwamen verschillende emoties los. De een moest huilen, de ander straalde. Nadenken over jezelf. Soms is het gewoon goed. Wat wil ik? Wat kan ik? Wat drijft mij? Vragen die je niet vaak beantwoord, simpel weg omdat je er geen tijd voor neemt. Sta stil en denk na. Oh ja, doe dat als het even kan onder het genot van de zon. Die geeft licht, warmte en energie.

1-DSC_2872kopie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.