Niet alles is zo vanzelfsprekend als het lijkt

Nog geen twee weken terug zaten we nog allemaal op de CHE. Gek eigenlijk hoe lang geleden dat al lijkt. We dachten toen dat we de volgende dag weer in de collegebanken zouden zitten. Nou, niets bleek minder waar. ‘Vakantie’ tot 6 april in eerste instantie. Waarschijnlijk wordt dit verlengd tot 1 juni. Aan de ene kant misschien fijn, maar aan de andere kant ook behoorlijk vervelend. Wanneer moeten de tentamens, opdrachten en colleges worden ingehaald? Hoe ver gaan we achterlopen? Dat gaan we komende week/weken horen vanuit onze opleidingen.

Voorlopig geen colleges meer 

Een paar weken geleden waren hogescholen en universiteiten in Duitsland en Frankrijk onder andere al gesloten. In Nederland was er toen nog niet zo veel aan de hand. Maar sinds toen zijn het aantal besmettingen enorm gestegen en moest er toch echt wat worden gedaan om dat aantal binnen de perken te houden.

Vorige week vrijdag werd er bekend gemaakt dat hogescholen en universiteiten geen fysieke hoorcolleges meer zouden krijgen tot 31 maart. Dit is ondertussen aangescherpt; later werd dit 6 april en nu waarschijnlijk 1 juni. Er mag niemand meer op de CHE komen, behalve de crisisteams. Er zijn geen fysieke colleges en tentamens. Studenten en docenten werken nu vanuit huis. Afgelopen week en de komende weken gaat het stukje bij beetje duidelijker worden hoe de rest van het jaar er uit gaat zien met betrekking tot school, colleges en tentamens.

En in de tussentijd?

Misschien ben je wel een soort minivakantie aan het houden nu. Lekker Netflixen tijdens je ‘quarantaine’ tijd. Misschien ben je je schoolwerk aan het inhalen, omdat je toch wel erger achterliep dan je eigenlijk dacht. Misschien verveel je je kapot. Misschien heeft de hele coronacrisis je laten beseffen dat niet alles zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Een paar weken geleden leek het nog heel gewoon om uit eten te gaan met je vrienden wanneer je zin had, om gewoon naar school te gaan voor je colleges. Nu denk je daar waarschijnlijk anders over. Misschien ben je nog in de ontkenningsfase en ga je nog elke dag het huis uit en chillen met vrienden. Wat je ook doet en denkt, hier een paar tips om deze ‘quarantainetijd’ door te komen:

  • Lees een goed boek
  • Ga een rondje hardlopen (of wandelen) op de hei of door het bos
  • Bak een cake
  • Haal je schoolwerk in
  • Speel Netflix uit
  • Houd 1,5 meter afstand
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.