MissBaksels versus Chew: Kipsatébroodje

Kipsatébroodje van Chew

Ook zo’n zin in een heerlijk luxe broodje dat toch nét even wat anders is dan een bruine boterham met pindakaas? Hierbij hét perfecte alternatief. Niet saai, en erg vriendelijk voor de portemonnee. Kunnen ze op school nog iets van leren, zou je kunnen denken.

Wat heb je nodig?

  • Een half stokbrood (of een hele als je ontzettend veel trek hebt)
  • 1/4 Bakje kipsatésalade
  • Een handje rucola

Wat moet je doen?

  1. Bak het stokbrood af en snijd hem doormidden. Zelf gebruikte ik een bruin/volkoren stokbrood. Dit is niet het goedkoopste, maar ook een betere budgetoptie dan het brood op school. Nu kun je ook gaan voor een biologische optie (daar kan ik dan niet aan tippen), maar een wit of volkoren stokbroodje is ook erg lekker
  2. Beleg het broodje met de salade. Het lekkerste is als je er een ‘kwart’ bakje op doet, want zo proef je de kipsaté tenminste
  3. Het laatste dat je kunt toevoegen, is rucola. Zelf vind ik dit zeker een aanrader, want het voegt toch echt wel wat toe!

Eet smakelijk!

Dit is toch wel weer een ontzettend makkelijk én heerlijk recept. Ook als je naar de prijs kijkt, valt het zeker niet tegen. Een heerlijk huisgemaakt kipsatébroodje van MissBaksels is €0,72 cent terwijl ze hem op school verkopen voor de prijs van €3,00. Natuurlijk kun je dit broodje ook duurder maken, als je bijvoorbeeld ook voor een biologisch broodje gaat net als bij Chew, maar ik hield het bij een budgetoptie.

Niet alle ingrediënten voor dit broodje heb ik opgemaakt. Dit betekent dat je of nóg meer lekkere kipsatébroodjes kunt maken, of er een totaal ander recept mee kunt fabriceren. Hoe leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.